r
Nosalty Logó

Epres-pudingos csoda

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rammy-konyhája
Epres-pudingos csoda
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

489
Kalória
12.6g
Fehérje
67.5g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
103.6g
Víz
120g
Koleszterin
5.8g
Rost
31.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6311.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2674 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    621.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 2933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. Először a pudinggal kezdünk: a pudingport és a cukrot kevés tejjel elkeverjük, majd a maradékkal lassan felöntjük és sűrűre főzzük.
  2. Az epret közben megmossuk és felezzük őket.
  3. Ha ez is megvan, akkor nekiállhatunk a tésztának: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral, vaníliaaromával elkezdjük habosítani. Majd felváltva a vizet és sütőporos lisztet hozzáadjuk. Végül az olajat is belecsurgatjuk, és fehérjehabbal lazítjuk.
  4. A masszát sütőpapíros tepsibe öntjük, és a kihűlt pudingot elszórtan rákanalazzuk. Epreket vágással lefelé kissé belenyomkodjuk, és előmelegített sütőbe dugjuk. 180 fokon 20- 30 perc alatt készre sütjük. (Ha kapott egy kis színt, akkor készen is van.) Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve, kis porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

Végre tavaszodik, ezért valami gyümölcsösre vágytam. Eper nagy kedvenc, ezért készült ő, de kötelező mindenkinek kipróbálni. Nagyon finom.😋

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!