r
Nosalty Logó

Epres-morzsás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-morzsás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Összesen 4373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 4373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A diót, lisztet, vajat, cukrot, sót és a vanília aromát késes mixerbe tesszük. Amikor morzsás, kiöntjük egy tálba az egészet, és a sárgájával összegyúrjuk.
  2. 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  3. 1 óra elteltével kivesszük a hűtőből. A formát (24 cm) kivajazzuk, kilisztezzük, és a tésztát belenyújtjuk. Nehezékként sütőpapíron lencsét vagy babot tegyünk bele, hogy ne legyen hólyagos a tészta.
  4. 190°C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Morzsához:

  1. A lágy vajat elmorzsoljuk a lisztben, és a többi hozzávalót is belekeverjük.
  2. Ha már jól elkevertük, a formának megfelelő nagyságú sütőpapírra szórjuk, hogy befedje majd a tetejét.
  3. 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
  4. A tésztákat hűlni hagyjuk.

Krémhez:

  1. A sajtot a cukorral és a vaníliával habosra felverjük.
  2. Az epreket megmossuk, a zöldjét kivágjuk, és elfelezve tálba tesszük.
  3. Ha a tészta kihűlt, a krémnek a felét belekenjük. Erre a krémre ráfektetjük az epreket a vágott felükkel lefelé, majd a krém többi részével beborítjuk.
  4. Erre most már csak a morzsa kerül.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1821
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 29.

Ajánló

Félbevágott eperrel, tejszínhabbal díszíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Nagyon ízletes édesség a hétvégére. Barackból, málnából vagy más gyümölcsökből is elkészíthető.

Hozzávalók

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...