Epres-morzsás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához:
-
25g finomliszt91 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g margarin99 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Morzsához:
-
14g margarin99 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez:
-
115g mascarpone465 kcal
-
28g porcukor106 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
88g eper26 kcal
Összesen
1095
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához:
-
100g finomliszt364 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g margarin394 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Morzsához:
-
55g margarin394 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
32g porcukor124 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez:
-
460g mascarpone1858 kcal
-
110g porcukor426 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
350g eper105 kcal
Összesen
4373
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához:
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
1.5g mandula9 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g margarin30 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Morzsához:
-
4.1g margarin30 kcal
-
1.5g mandula9 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez:
-
34.5g mascarpone140 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
26.3g eper8 kcal
Összesen
329
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 76.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
1095
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 306.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 344.7 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 350.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 980 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 713 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
4373
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
Tésztához:
-
100 g finomliszt
-
35 g porcukor
-
1 csipet só
-
55 g margarin
-
1 db tojássárgája
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
Morzsához:
Krémhez:
-
460 g mascarpone
-
110 g porcukor
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
350 g eper
Elkészítés
Tésztához:
- A diót, lisztet, vajat, cukrot, sót és a vanília aromát késes mixerbe tesszük. Amikor morzsás, kiöntjük egy tálba az egészet, és a sárgájával összegyúrjuk.
- 1 órát pihentetjük a hűtőben.
- 1 óra elteltével kivesszük a hűtőből. A formát (24 cm) kivajazzuk, kilisztezzük, és a tésztát belenyújtjuk. Nehezékként sütőpapíron lencsét vagy babot tegyünk bele, hogy ne legyen hólyagos a tészta.
- 190°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
Morzsához:
- A lágy vajat elmorzsoljuk a lisztben, és a többi hozzávalót is belekeverjük.
- Ha már jól elkevertük, a formának megfelelő nagyságú sütőpapírra szórjuk, hogy befedje majd a tetejét.
- 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
- A tésztákat hűlni hagyjuk.
Krémhez:
- A sajtot a cukorral és a vaníliával habosra felverjük.
- Az epreket megmossuk, a zöldjét kivágjuk, és elfelezve tálba tesszük.
- Ha a tészta kihűlt, a krémnek a felét belekenjük. Erre a krémre ráfektetjük az epreket a vágott felükkel lefelé, majd a krém többi részével beborítjuk.
- Erre most már csak a morzsa kerül.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1822
- Feltöltés dátuma: 2014. március 29.
Ajánló
Félbevágott eperrel, tejszínhabbal díszíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon ízletes édesség a hétvégére. Barackból, málnából vagy más gyümölcsökből is elkészíthető.