Epres-mogyorós galette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
2g víz0 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
38g törökmogyoró236 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
19 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
75g eper23 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1084
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
8g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
150g törökmogyoró944 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
300g eper90 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4334
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
11.7g törökmogyoró73 kcal
-
19.5g mascarpone79 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
23.4g eper7 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
Összesen
337
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 95 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
1084
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 290.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1859.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 899 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.2 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 380.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 817 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 797 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
Összesen
4334
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg finomliszt
-
2 ek tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Töltelék
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
30 dkg eper
Elkészítés
Tészta
- A lisztet keverjük össze a csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (a tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet nem kell mind)
- Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe, legalább 30 percre. Ameddig a tészta a hűtőben pihen, el lehet készíteni a tölteléket.
- A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen, nyújtsuk ki vékonyra, és vágjunk ki belőle négy egyforma nagyságú kört.(Én egy fedőt tettem a tésztára és azt vágtam körbe.)
- A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá az előzőleg felszeletelt epret. Ezután az üresen maradt tésztát hajtsuk rá a töltelékre.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat, és kenjük le felvert egész tojással.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta.
- Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk. Mogyoró helyett pl. diót is keverhetünk a töltelékbe.
Töltelék
- A mascarponét keverjük simára a porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal, majd keverjük hozzá a darált mogyorót is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 598
- Feltöltés dátuma: 2022. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gizi
382 recept