r
Nosalty Logó

Epres-mentás panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Epres-mentás panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Panna cotta

Eperpüré

Összesen 357 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Panna cotta

Eperpüré

Összesen 1423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Panna cotta

Eperpüré

Összesen 124 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 357 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Panna cotta

Eperpüré

Elkészítés

Panna cotta

  1. A tejszínt és a tejet egy kis lábasba öntjük és összemelegítjük. Kikaparjuk a vaníliarúdból a magokat és hozzáadjuk a tejes tejszínhez, a kikapart hüvellyel együtt.
  2. Ezután beleszórjuk a cukrot és még pár percig kevergetve melegítjük.
  3. Eközben a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízben, majd miután megszívták magukat, jó alaposan kinyomkodjuk belőlük a nedvességet. A zselatint is a tejes keverékhez adjuk és simára keverjük.
  4. Végül levesszük a tűzről és átszűrjük egy mérőkancsóba. Szétadagoljuk 4 kis pohárkában, és hűtőbe tesszük 2-3 órára kidermedni. Amíg dermed az alap, elkészítjük a epres-mentás pürét. (Lásd: Eperpüré)

Eperpüré

  1. Az epret alaposan megmossuk, megpucoljuk, összevágjuk és egy kis lábosba tesszük a cukorral és a citrom levével együtt. Jól összeforraljuk, majd ízlés szerint hozzáadjuk a mentaleveleket.
  2. Levesszük a tűzről, óvatosan lepürésítjük és hozzákeverünk két beáztatott, kinyomkodott zselatinlapot (hogy ne legyen nagyon folyós az állaga). Egy mérőkancsóba öntjük és hagyjuk kihűlni felhasználásig.
  3. A kidermedt panna cották tetején egyenletesen elosztjuk az eperpürét, majd visszatesszük a hűtőbe még egy 1 órára.
  4. Ízlés szerint eperszeletekkel és mentalevéllel díszítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 993
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A panna cotta egy Észak-Olaszországból származó könnyed, nyári desszert. Igazán könnyed, és krémes, remegős állagú, kissé pudingszerű. Csak néhány egyszerű összetevőből áll, nem igényel se tojást, se sütést csak némi türelmet, amíg dermed. Az alapja tej és tejszín egyvelege, amit cukorral édesítenek és zselatinnal szilárdítanak. Illetve egyéb, illatos fűszerrel lehet még fokozni a krém ízét. Például vaníliával, fahéjjal, kardamommal vagy citrushéjjal. Társulhat még hozzá kísérőnek valamilyen szósz vagy püré, ami az adott évszakhoz illik, például koranyáron egy kellemesen hűs eperszósz. Amit még akár egy kis mentával még izgalmasabbá tehetünk.

Hozzávalók

Panna cotta

Eperpüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...