r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Epres-mascarponés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.8 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2122.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, porcukrot, kakaóport és sót összekeverjük egy tálban, majd belekockázzuk a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, majd túldolgozás nélkül, kevés gyúrással egy tésztagombócot formálunk belőle. A tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából 2-3 mm vastagra. Egy 22 cm átmérőjű piteformába tesszük, a kilógó széleit levágjuk, az alját pedig megszurkáljuk egy villával. A pitét kibéleljük alufóliával, és valamilyen nehezéket (szárazbab, rizs) teszünk bele, hogy ne púposodjon fel a tészta.
  3. A pitét 180 fokos sütőben sütjük: először 20 percig a nehezékkel, majd a nehezék eltávolítása után további 10-15 percig, amíg a tészta tapintásra száraz, és teljesen át nem sült. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez

  1. Az epret megtisztítjuk és megmossuk, majd egy tálba tesszük a cukorral és 2-3 szál menta apróra vágott levelével. Az egészet pépesre törjük egy krumplinyomóval, majd az összeállításig hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez egy tálban összekeverjük a tejszínt, mascarponét és porcukrot egy kézi mixerrel, amíg a keverék sűrű és habos nem lesz. A kihűlt pitetésztába egyengetjük, majd pöttyöket kanalazunk a tetejére az epres öntetből. Egy pálcika vagy kés segítségével elkeverjük az epret a tejszínes krémmel, hogy márványos külsőt adjunk a pitének. A kész süteményt mentalevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3860
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 26.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

Epres-mascarponés pite
Lakos Benedek 373 recept

A most következő epres pite az egyik kedvenc sütemény-kategóriámba tartozik: a látványos, fantasztikus ízű, mégis pofonegyszerű édességek közé. Kakaós omlós tészta, lágy tejszínes krém és friss-aromás eperöntet: ezekből – és nagyon kevés lépésből – áll össze ez a recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...