r
Nosalty Logó

Epres-málnás süti

Etácska
Epres-málnás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tető

821
Kalória
18g
Fehérje
88.5g
Szénhidrát
45.3g
Zsír
286g
Víz
360.1g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
46.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tető

Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tető

Összesen 4929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tető

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6615.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2825 mg
  • Nátrium
    1813 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    531.1 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    1802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3170 micro
Összesen 4929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütő alsó-felső sütésen előmelegítjük 160 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. Összekeverjük. A tojásfehérjét tejföl állagúra verjük. Hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, míg fel nem oldódik. Utána a tojássárgáját, olajat és a lisztet is beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

Krém

  1. Az eperből kimérünk 750 g-ot. Erre 1 dl vizet merünk, és puhára főzzük. Majd egy szűrő segítségével lepasszírozzuk. Kihűtjük. Hozzáadjuk a 2 csomag pudingport (lehet vanília is) és a 10 ek cukrot. Sűrűre főzzük.
  2. Ha kihűlt, a margarint mikrohullámú sütőben megmelegítjük (30 másodperc). Gépi habverővel apránként hozzáadva a margarint, habosra verjük a pudingot.
  3. A kihűlt tésztán elegyengetjük a krémet.

Tető

  1. A vizet aromával együtt kimérjük. Én málna ízűt használtam. Ez variálható. Hozzáadjuk a zselatinhoz. Kicsit hagyjuk megdagadni. Hozzáadjuk az 1 ek cukrot. Utána főzzük addig, míg áttetsző nem lesz. Kihűtjük langyosra, és ráöntjük a sütire.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy családtagoknak találtam ki, aki érzékeny a tejre, a lisztre. És úgy érzem, hogy mindenkivel meg kell osztanom, aki érzékeny. Hiszen ez egy olcsóbb és nagyon finom süti. És érzékenységgel is lehet jókat sütni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...