r
Nosalty Logó

Epres-málnás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Etácska
Epres-málnás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tető

Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tető

Összesen 4929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tető

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6615.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2825 mg
  • Nátrium
    1813 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.1 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    1802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3170 micro
Összesen 4929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tető

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütő alsó-felső sütésen előmelegítjük 160 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. Összekeverjük. A tojásfehérjét tejföl állagúra verjük. Hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, míg fel nem oldódik. Utána a tojássárgáját, olajat és a lisztet is beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

Krém

  1. Az eperből kimérünk 750 g-ot. Erre 1 dl vizet merünk, és puhára főzzük. Majd egy szűrő segítségével lepasszírozzuk. Kihűtjük. Hozzáadjuk a 2 csomag pudingport (lehet vanília is) és a 10 ek cukrot. Sűrűre főzzük.
  2. Ha kihűlt, a margarint mikrohullámú sütőben megmelegítjük (30 másodperc). Gépi habverővel apránként hozzáadva a margarint, habosra verjük a pudingot.
  3. A kihűlt tésztán elegyengetjük a krémet.

Tető

  1. A vizet aromával együtt kimérjük. Én málna ízűt használtam. Ez variálható. Hozzáadjuk a zselatinhoz. Kicsit hagyjuk megdagadni. Hozzáadjuk az 1 ek cukrot. Utána főzzük addig, míg áttetsző nem lesz. Kihűtjük langyosra, és ráöntjük a sütire.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2002
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Etácska 1 recept

Egy családtagoknak találtam ki, aki érzékeny a tejre, a lisztre. És úgy érzem, hogy mindenkivel meg kell osztanom, aki érzékeny. Hiszen ez egy olcsóbb és nagyon finom süti. És érzékenységgel is lehet jókat sütni.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tető

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...