r
Nosalty Logó

Epres-málnás kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-málnás kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Dekoráció

Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Dekoráció

Összesen 7544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Dekoráció

Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    426.8 g
  • Telített zsírsav
    255 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8235.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    2549 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    3283 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    848.9 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    468 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2639 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 7544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Tészta

Dekoráció

Elkészítés

Tészta

  1. A dekorációs krémhez még előző nap készítsük el a tejszínes-fehér csokis alapot: A csokit daraboljuk fel, a tejszínt melegítsük meg. Oldjuk fel teljesen a csokidarabokat.
  2. Egy botmixerrel homogenizáljuk a masszát, vagyis jó alaposan mixeljük át, de úgy, hogy a kés végig a csokis masszában maradjon, egyébként túl sok levegő jut bele, és túl buborékos lesz.
  3. Hagyjuk 24 óráig lefedve hűvös helyen kihűlni.
  4. Másnap használat előtt kézi konyhai géppel, habverő fejjel verjük fel a masszát, mintha tejszínhabot vernénk, amíg folyékonyból habos, szilárdabb lesz. De figyeljünk, nehogy túl sokáig keverjük, mert akkor csokis vaj lesz belőle.:-)) Ezzel a krémmel vonjuk be majd később a kuglófunkat, és dekoráljuk eperszeletekkel.
  5. A kuglóf készítése: Az 5 epret mossuk meg, vágjuk fel, a málnákat is mossuk meg, majd mindent keverjünk össze 1 ek liszttel.
  6. A cukrot, vaníliás cukrot a vajjal keverjük krémesre. A tojások egyenként adjuk a vajas masszához, majd a tejet és a joghurtot, végül a pici sót és a liszttel, pudingporral elkevert sütőport.
  7. Kanalazzuk a tészta felét egy kuglófformába, szórjuk bele a gyümölcsöket, rakjuk bele a másik fél adag tésztát, majd egy villa segítségével spirál formájában a forma aljától felfelé húzva, próbáljuk elosztani mindenhol az eper és málnadarabokat.
  8. Tegyük be sülni. Előmelegített sütőben sütési idő és mód: 50 percig hőlégkeveréssel 150 fokon. Ha kész a kuglóf, hagyjuk alaposan kihűlni, majd dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3219
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

TIPP: ha valaki nem szeretné túlbonyolítani a dolgokat a krém készítéssel, verjen fel 250 g habtejszínt habbá, és vonja be azzal a kuglófot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég láttam egy hasonló kuglófot egy német újságnak a címlapján, csak csokis belsővel. Maga a kivitelezés ötlete nagyon megtetszett, de én mást rejtettem a belsejébe:-), mégpedig egy egyszerű, vaníliás kuglófot, eper- és málnadarabokkal dúsítva, fehér csokis-tejszínes krémmel bevonva és eperrel dekorálva. Igazi mutatós eperálom:-) készíthető így eperszezonban.

Hozzávalók

Tészta

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...