Epres-málnás kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
17g cukor65 kcal
-
3 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
14 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
21g joghurt13 kcal
-
4g tej2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
21g eper6 kcal
-
8g málna4 kcal
Dekoráció
-
17g habtejszín49 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
42g eper13 kcal
Összesen
629
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
171 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
50g tej28 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
250g eper75 kcal
-
100g málna52 kcal
Dekoráció
-
200g habtejszín584 kcal
-
400g fehér csokoládé2156 kcal
-
500g eper150 kcal
Összesen
7544
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
6.9g cukor27 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
8.7g joghurt5 kcal
-
1.7g tej1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
8.7g eper3 kcal
-
3.5g málna2 kcal
Dekoráció
-
6.9g habtejszín20 kcal
-
13.9g fehér csokoládé75 kcal
-
17.3g eper5 kcal
Összesen
261
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 112.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
629
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.9 g
Zsír
-
Összesen 426.8 g
-
Telített zsírsav 255 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8235.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 2549 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 3283 mg
-
Nátrium 1840 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 848.9 g
-
Cukor 507 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1354.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2690 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 468 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 897 mg
-
Retinol - A vitamin: 2639 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 590 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1363 micro
Összesen
7544
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
-
1 csipet só
-
4 db tojás
-
35 dkg finomliszt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag sütőpor
-
250 g joghurt
-
5 ek tej
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
10 dkg málna
Dekoráció
-
200 g habtejszín
-
40 dkg fehér csokoládé
-
50 dkg eper
Elkészítés
Tészta
- A dekorációs krémhez még előző nap készítsük el a tejszínes-fehér csokis alapot: A csokit daraboljuk fel, a tejszínt melegítsük meg. Oldjuk fel teljesen a csokidarabokat.
- Egy botmixerrel homogenizáljuk a masszát, vagyis jó alaposan mixeljük át, de úgy, hogy a kés végig a csokis masszában maradjon, egyébként túl sok levegő jut bele, és túl buborékos lesz.
- Hagyjuk 24 óráig lefedve hűvös helyen kihűlni.
- Másnap használat előtt kézi konyhai géppel, habverő fejjel verjük fel a masszát, mintha tejszínhabot vernénk, amíg folyékonyból habos, szilárdabb lesz. De figyeljünk, nehogy túl sokáig keverjük, mert akkor csokis vaj lesz belőle.:-)) Ezzel a krémmel vonjuk be majd később a kuglófunkat, és dekoráljuk eperszeletekkel.
- A kuglóf készítése: Az 5 epret mossuk meg, vágjuk fel, a málnákat is mossuk meg, majd mindent keverjünk össze 1 ek liszttel.
- A cukrot, vaníliás cukrot a vajjal keverjük krémesre. A tojások egyenként adjuk a vajas masszához, majd a tejet és a joghurtot, végül a pici sót és a liszttel, pudingporral elkevert sütőport.
- Kanalazzuk a tészta felét egy kuglófformába, szórjuk bele a gyümölcsöket, rakjuk bele a másik fél adag tésztát, majd egy villa segítségével spirál formájában a forma aljától felfelé húzva, próbáljuk elosztani mindenhol az eper és málnadarabokat.
- Tegyük be sülni. Előmelegített sütőben sütési idő és mód: 50 percig hőlégkeveréssel 150 fokon. Ha kész a kuglóf, hagyjuk alaposan kihűlni, majd dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3219
- Feltöltés dátuma: 2013. május 24.
Ajánló
TIPP: ha valaki nem szeretné túlbonyolítani a dolgokat a krém készítéssel, verjen fel 250 g habtejszínt habbá, és vonja be azzal a kuglófot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nemrég láttam egy hasonló kuglófot egy német újságnak a címlapján, csak csokis belsővel. Maga a kivitelezés ötlete nagyon megtetszett, de én mást rejtettem a belsejébe:-), mégpedig egy egyszerű, vaníliás kuglófot, eper- és málnadarabokkal dúsítva, fehér csokis-tejszínes krémmel bevonva és eperrel dekorálva. Igazi mutatós eperálom:-) készíthető így eperszezonban.