r
Nosalty Logó

Epres-málnás kuglóf

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres-málnás kuglóf
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Dekoráció

629
Kalória
8.9g
Fehérje
70.7g
Szénhidrátok
35.6g
Zsír
112.9g
Víz
133g
Koleszterin
2.7g
Rost
42.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Dekoráció

Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Dekoráció

Összesen 7544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Dekoráció

Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    426.8 g
  • Telített zsírsav
    255 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8235.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    2549 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    3283 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    848.9 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    468 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2639 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 7544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A dekorációs krémhez még előző nap készítsük el a tejszínes-fehér csokis alapot: A csokit daraboljuk fel, a tejszínt melegítsük meg. Oldjuk fel teljesen a csokidarabokat.
  2. Egy botmixerrel homogenizáljuk a masszát, vagyis jó alaposan mixeljük át, de úgy, hogy a kés végig a csokis masszában maradjon, egyébként túl sok levegő jut bele, és túl buborékos lesz.
  3. Hagyjuk 24 óráig lefedve hűvös helyen kihűlni.
  4. Másnap használat előtt kézi konyhai géppel, habverő fejjel verjük fel a masszát, mintha tejszínhabot vernénk, amíg folyékonyból habos, szilárdabb lesz. De figyeljünk, nehogy túl sokáig keverjük, mert akkor csokis vaj lesz belőle.:-)) Ezzel a krémmel vonjuk be majd később a kuglófunkat, és dekoráljuk eperszeletekkel.
  5. A kuglóf készítése: Az 5 epret mossuk meg, vágjuk fel, a málnákat is mossuk meg, majd mindent keverjünk össze 1 ek liszttel.
  6. A cukrot, vaníliás cukrot a vajjal keverjük krémesre. A tojások egyenként adjuk a vajas masszához, majd a tejet és a joghurtot, végül a pici sót és a liszttel, pudingporral elkevert sütőport.
  7. Kanalazzuk a tészta felét egy kuglófformába, szórjuk bele a gyümölcsöket, rakjuk bele a másik fél adag tésztát, majd egy villa segítségével spirál formájában a forma aljától felfelé húzva, próbáljuk elosztani mindenhol az eper és málnadarabokat.
  8. Tegyük be sülni. Előmelegített sütőben sütési idő és mód: 50 percig hőlégkeveréssel 150 fokon. Ha kész a kuglóf, hagyjuk alaposan kihűlni, majd dekoráljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nemrég láttam egy hasonló kuglófot egy német újságnak a címlapján, csak csokis belsővel. Maga a kivitelezés ötlete nagyon megtetszett, de én mást rejtettem a belsejébe:-), mégpedig egy egyszerű, vaníliás kuglófot, eper- és málnadarabokkal dúsítva, fehér csokis-tejszínes krémmel bevonva és eperrel dekorálva. Igazi mutatós eperálom:-) készíthető így eperszezonban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hagyományos babgulyás

Legyen szó csirkepaprikásról, rakott káposztáról, paprikás krumpliról vagy más hagyományos ételről, mind a főzés öröme és a jó ízek jegyében születtek. Ilyen lenne ez a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!