r
Nosalty Logó

Epres máktorta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
booca
Epres máktorta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

Összesen 4062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7891.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    4014 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 4062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

Elkészítés

Alsó réteg

  1. Az alsó réteghez kimérjük a hozzávalókat. Először összekeverjük a mákot, a darált kekszet és a porcukrot. Ezután megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a már összekevert száraz alapanyagokhoz. Elkeverjük benne. Ezt követően fokozatosan hozzáöntjük a tejet, miközben folyamatosan összedolgozzuk a többi alapanyaggal. Ha már összeállt rendesen egy szilárdabb, formálhatóbb masszává, adjuk hozzá a két evőkanál mézet, és jól keverjük el benne.
  2. Egy tortasütő forma aljára rakjunk sütőpapírt, és egyenletesen oszlassuk el benne a mákos masszát. Tegyük hűtőbe fél órára.

Középső réteg

  1. A középső réteghez készítsünk pudingot. A másfél csomag pudingporhoz adjuk hozzá a cukrot, és kevés tejjel keverjük csomómentesre.
  2. A maradék tejet melegítsük fel. Mikor már majdnem forr, folyamatos kevergetés mellett, öntsük hozzá a tejes-pudingport. Besűrűsödés után hagyjuk hűlni.

Felső réteg

  1. A felső réteghez az epret rakjuk bele egy lábasba, és engedjünk rá annyi vizet, hogy éppen elfedje. Tegyük fel főzni, és folyamatosan adjuk hozzá a cukrot. Addig főzzük, míg az eper puha nem lesz, az se baj, ha egy két darab széjjel fő. Az egyben maradt eperdarabokat szedjük ki, és rakjuk egy tálba.
  2. A cukros eperléhez adjuk hozzá a zselatint, amit előtte egy kisebb pohár meleg vízben elverünk. Keverjük jól el, és hagyjuk hűlni.

Összállítás

  1. Hűtőből vegyük ki a tortaformánkat. A mákos rétegen egyenletes oszlassuk el az epres pudingot. Erre rakjuk rá az eperdarabokat. Ha az eperlé kihűlt, öntsük rá az eprekre.
  2. Tegyük hűtőbe, és 1-2 órán belül már fogyasztható is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5861
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megnéztem, milyen "maradékok" vannak itthon, és ez a finomság lett belőle :)

Hozzávalók

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...