r
Nosalty Logó

Epres lusta asszony rétese

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Epres lusta asszony rétese
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

kb. 22x32 cm-es tepsihez

652
Kalória
25.4g
Fehérje
85.8g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
195.7g
Víz
119.6g
Koleszterin
3.7g
Rost
44g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

kb. 22x32 cm-es tepsihez

Összesen 652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

kb. 22x32 cm-es tepsihez

Összesen 2599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

kb. 22x32 cm-es tepsihez

Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451.8 g
  • Cink
    228 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    177 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5807.4 g
  • Cink
    913 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    707 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    782.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 2599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

kb. 22x32 cm-es tepsihez

  1. A 3 dkg vajat olvasszuk fel, majd kenjük meg vele a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg az olvasztott vajjal.)
  2. Az első hat hozzávalót mérjük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen szórjuk bele a vajjal kikent tepsibe, a maradékot pedig tegyük félre.
  3. A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen morzsoljuk rá a túrót, majd szórjuk meg az ízlés szerint feldarabolt eperrel. Ezután szórjuk meg ízlés szerint őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen szórjuk rá a maradék lisztes keveréket.
  4. A tojásokat üssük bele egy tálba, kicsit verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára.
  5. Ezután öntsük rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd csipkedjük rá a vajat. (villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet)
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy szép aranybarna legyen a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
  7. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.) Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Az olvasztott vajra szórt lisztes keverék sütés közben ropogósra sül, a túrós-epres töltelék pedig finom szaftos.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Érdemes sötétebb nádcukrot ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!