r
Nosalty Logó

Epres-krémes tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Epres-krémes tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 2932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat robotgéppel addig verjük, amíg halvány sárga színű lesz és besűrűsödik. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd alacsony fokozaton a vizet meg a vaníliát.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral meg sóval, és több részletben öntjük a tojáshoz. Sütőpapírral bélelt, alacsony falú tepsibe öntjük és forró sütőbe rakva megsütjük.
  3. Egy tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk, a megsült piskótát (5 perc hűtés után) ráborítjuk és óvatosan lehúzzuk a papírt róla. Rögtön feltekerjük, és így hagyjuk hűlni legalább 30 percig.
  4. Az epret feldaraboljuk és a cukorral felrakjuk főni. Kb. 25-30 percig, néha megkeverve, hagyjuk, hogy elpárologjon a leve. Félrerakjuk hűlni.
  5. A tejszínt felverjük a fixálóval meg a cukorral.
  6. A piskótát kitekerjük, megkenjük a már kihűlt eperrel, a következő réteg a tejszín, majd feltekerjük.
  7. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a piskóta tetejére csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12822
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Amikor a csoki már megdermedt, én reszeltem rá citromhéjat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valentin napra a lánykám csokoládéval bevont epret készített a barátjának. Persze kiválogatta a nagy, érett és szép piros példányokat. Sok csokoládét is kellett olvasztani hozzá, hogy minél könnyebb legyen a mártogatás. Na, de mi legyen a satnya, apró szemű, éretlenebb eperrel meg a sok csokival, ami ott hüledezik a kislábasban? Majd a mama csak kitalál valami riszajkling receptet.  A boltban van egy ilyesmi sütemény, ami őrülten édes, de engem valahogy nem zavar. Szóval onnan van az ötlet.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...