Epres-krémes tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
38g eper11 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
1g cukor5 kcal
A tetejére
-
13g csokoládé68 kcal
Összesen
367
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
300g eper90 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tetejére
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
2932
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
13.5g tojás17 kcal
-
16.4g cukor63 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
24.6g eper7 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
20.5g habtejszín60 kcal
-
0.7g habfixáló2 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
A tetejére
-
8.2g csokoládé45 kcal
Összesen
239
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
367
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 124.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 826 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2408.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.7 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 581.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 917 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
2932
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
20 dkg cukor
-
5 ek víz
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
12 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
30 dkg eper
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 ek cukor
A tetejére
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat robotgéppel addig verjük, amíg halvány sárga színű lesz és besűrűsödik. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd alacsony fokozaton a vizet meg a vaníliát.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral meg sóval, és több részletben öntjük a tojáshoz. Sütőpapírral bélelt, alacsony falú tepsibe öntjük és forró sütőbe rakva megsütjük.
- Egy tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk, a megsült piskótát (5 perc hűtés után) ráborítjuk és óvatosan lehúzzuk a papírt róla. Rögtön feltekerjük, és így hagyjuk hűlni legalább 30 percig.
- Az epret feldaraboljuk és a cukorral felrakjuk főni. Kb. 25-30 percig, néha megkeverve, hagyjuk, hogy elpárologjon a leve. Félrerakjuk hűlni.
- A tejszínt felverjük a fixálóval meg a cukorral.
- A piskótát kitekerjük, megkenjük a már kihűlt eperrel, a következő réteg a tejszín, majd feltekerjük.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a piskóta tetejére csorgatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12822
- Feltöltés dátuma: 2013. március 02.
Ajánló
Amikor a csoki már megdermedt, én reszeltem rá citromhéjat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
witch
735 recept
Valentin napra a lánykám csokoládéval bevont epret készített a barátjának. Persze kiválogatta a nagy, érett és szép piros példányokat. Sok csokoládét is kellett olvasztani hozzá, hogy minél könnyebb legyen a mártogatás. Na, de mi legyen a satnya, apró szemű, éretlenebb eperrel meg a sok csokival, ami ott hüledezik a kislábasban? Majd a mama csak kitalál valami riszajkling receptet. A boltban van egy ilyesmi sütemény, ami őrülten édes, de engem valahogy nem zavar. Szóval onnan van az ötlet.