Epres-krémes sütemény Jenei Ágitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jenei Ági
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
23g finomliszt85 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
42g tej23 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
6 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
21g margarin149 kcal
Továbbá
-
17g eper5 kcal
Összesen
466
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
280g finomliszt1019 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Továbbá
-
200g eper60 kcal
Összesen
5589
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
14.1g finomliszt51 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
25.2g tej14 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
4 kcal
-
12.6g porcukor49 kcal
-
12.6g margarin90 kcal
Továbbá
-
10.1g eper3 kcal
Összesen
281
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
466
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 274.8 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5553.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1662 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 2044 mg
-
Nátrium 1491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 700.7 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 413.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2769 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 285 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 2614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1843 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1091 micro
Összesen
5589
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
28 dkg finomliszt
-
5 dkg margarin
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál szalalkáli
-
2 db tojás
-
10 dkg porcukor
-
1 csipet só
A krémhez
-
5 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
Továbbá
-
20 dkg eper
Elkészítés
A tésztához
- A fél liter tejből, felvert tojásból, 10 dkg lisztből, 1 csomag vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A margarint, porcukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük.
- A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit. Az egészet jól összedolgozzuk, és 3 felé osztjuk.
- A lapokat a sütőlemezen vagy a tepsi hátsó felén sütjük ki (az én tepsim 18 cm x 30 cm). Jól bevajazzuk a sütőlemezt vagy a tepsi alját, és betesszük a sütőbe melegedni. Közben kinyújtjuk a tésztát, ha összeugrik, vagy elszakad a tészta, ne szomorkodjunk, mert könnyen kijavíthatjuk. A forró sütőlemezre tegyük rá az előzőleg sodrófára feltekert tésztát, ezen már könnyen javíthatjuk a hibákat, szakadást. A lapokat 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ha a sűrű főzött krémünk kihűlt, hozzákeverjük a habosra felvert rámás-cukros masszát. A krémet nagyjából úgy osszuk el, hogy 3 réteget kell megtöltenünk, és hagyjunk egy kicsit arra is, hogy a széleit körbekenjük. Lap, krém, gyümölcs a sorrend (rakhatunk epret, meggyet, barackot). A tetejét krémmel és gyümölccsel zárjuk le (a fotón jól látszik). Az a legjobb, ha már a fogyasztás előtt egy nappal elkészítjük, így van ideje pihenni és összeérni!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18x30x6
- Sütés ideje: 21 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 240
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 24029
- Feltöltés dátuma: 2013. június 21.
Ajánló
Ajánlom mindazoknak, akik imádják a gyümölcsös süteményeket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Jenei Ági
7 recept
A Nagyim kedvenc nyári süteménye. A nyári hőségben ez a gyümölcsökkel, krémmel töltött, jól lehűtött sütemény legalább annyira frissítő hatású, mint egy hideg zuhany. Fagyasztott gyümölcsökkel télen is elkészíthető, gyakorlatilag bármilyen évszakban fogyasztható. A tészta kinyújtásához kell egy kis gyakorlat!