r
Nosalty Logó

Epres-krémes sütemény Jenei Ágitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jenei Ági
Epres-krémes sütemény Jenei Ágitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Összesen 5589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5553.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.7 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 5589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A fél liter tejből, felvert tojásból, 10 dkg lisztből, 1 csomag vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A margarint, porcukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük.
  2. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit. Az egészet jól összedolgozzuk, és 3 felé osztjuk.
  3. A lapokat a sütőlemezen vagy a tepsi hátsó felén sütjük ki (az én tepsim 18 cm x 30 cm). Jól bevajazzuk a sütőlemezt vagy a tepsi alját, és betesszük a sütőbe melegedni. Közben kinyújtjuk a tésztát, ha összeugrik, vagy elszakad a tészta, ne szomorkodjunk, mert könnyen kijavíthatjuk. A forró sütőlemezre tegyük rá az előzőleg sodrófára feltekert tésztát, ezen már könnyen javíthatjuk a hibákat, szakadást. A lapokat 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Ha a sűrű főzött krémünk kihűlt, hozzákeverjük a habosra felvert rámás-cukros masszát. A krémet nagyjából úgy osszuk el, hogy 3 réteget kell megtöltenünk, és hagyjunk egy kicsit arra is, hogy a széleit körbekenjük. Lap, krém, gyümölcs a sorrend (rakhatunk epret, meggyet, barackot). A tetejét krémmel és gyümölccsel zárjuk le (a fotón jól látszik). Az a legjobb, ha már a fogyasztás előtt egy nappal elkészítjük, így van ideje pihenni és összeérni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x30x6
  • Sütés ideje: 21 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24022
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 21.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik imádják a gyümölcsös süteményeket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-krémes sütemény Jenei Ágitól
Jenei Ági 7 recept

A Nagyim kedvenc nyári süteménye. A nyári hőségben ez a gyümölcsökkel, krémmel töltött, jól lehűtött sütemény legalább annyira frissítő hatású, mint egy hideg zuhany. Fagyasztott gyümölcsökkel télen is elkészíthető, gyakorlatilag bármilyen évszakban fogyasztható. A tészta kinyújtásához kell egy kis gyakorlat!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...