Epres-krémes palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
A palacsintához
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g tej35 kcal
-
25g szódavíz0 kcal
-
18 kcal
A mártáshoz és a töltelékhez
Összesen
597
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
A palacsintához
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tej140 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
71 kcal
A mártáshoz és a töltelékhez
Összesen
2382
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
A palacsintához
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
5g szódavíz0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
A mártáshoz és a töltelékhez
-
25.1g eper8 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
8.5g citrom1 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
2.3g csokoládés pudingpor9 kcal
-
20.1g tej11 kcal
-
7.5g rum17 kcal
Összesen
119
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 191.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
597
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1903.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 895 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 767.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 324 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
2382
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
150 g finomliszt
-
1 csipet cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
2.5 dl tej
-
1 dl szódavíz
-
1 ek napraforgó olaj
A mártáshoz és a töltelékhez
Elkészítés
A palacsintához
- A palacsintához a hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk. Majd minimum fél óra pihentetés után olajjal kikent teflonserpenyőben kb. 8 db vékony palacsintát sütünk.
- A mártáshoz az epret megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, félbe, negyedbe vágjuk, mélyebb tálba tesszük. Összeforgatjuk 100 g porcukorral és a citrom levével, lefedjük, 30 percig pácoljuk-érleljük, majd a levével együtt lábasba öntjük.
- Fedő nélkül 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a 0,5 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak felforraljuk-besűrítjük, melegen tartjuk.
- A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a maradék 50 g porcukorból krémet főzünk, hagyjuk langyosra hűlni, aztán belekeverjük a rumot.
- Megtöltjük a palacsintákat, és zsebkendőszerűen összehajtjuk. Kissé egymásra csúsztatva egy diónyi vajjal kikent sütőtálba tesszük.
- Részlegesen bevonjuk az epermártással, megszórjuk egy kevés porcukorral, és 250 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2092
- Feltöltés dátuma: 2014. február 24.
Ajánló
Az eredeti recept vaníliás pudingport használ, de étcsokissal még nagyobb az élmény :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
Legelső saját szakácskönyvemből, Lajos Maritól származó recept. A palacsinta elkészítésénél az a lényeg, hogy ne vastag palacsintát süssünk. A recept 4 személyre, kb. 8 db palacsintára szól, de tapasztalatból tudom, hogy nyugodtan lehet többet készíteni. :)