r
Nosalty Logó

Epres kosárka 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Epres kosárka 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (kb. 20 db kosárkához)

A krémhez

A tetejére

Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (kb. 20 db kosárkához)

A krémhez

A tetejére

Összesen 2595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (kb. 20 db kosárkához)

A krémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 2595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához (kb. 20 db kosárkához)

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (kb. 20 db kosárkához)

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.
  2. Majd elosztjuk 20 db golyóra, amit kivajazott, kilisztezett kosárka formába nyomkodunk. Ez elég pepecs munka... legalábbis nekem, mert ezek voltak az első kosaraim. :-)
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük őket. Ha kihűltek, kiborítjuk a formából.
  4. A krémhez a joghurtot mikróban felmelegítjük, és elkeverjük benne a zselatint. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, botmixerrel pürésítjük. A tejszínből kemény habot verünk. Hozzákeverjük a joghurtot - ami már kihűlt - és az eperpürét.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges, édesítjük.
  6. Nyomózsákba töltjük, és a kosarakba nyomjuk az epres krémet.
  7. Tetejükre tehetünk csokiforgácsot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9408
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Eper, eper, eper...

Hozzávalók

A tésztához (kb. 20 db kosárkához)

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...