r
Nosalty Logó

Epres-kókuszos kevert

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katica
Epres-kókuszos kevert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2581 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3122.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 2581 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Félretesszük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, kis keverés után az étolajat, a vanília aromát. Ezután a sütőporral, a kókusszal elkevert lisztet adagoljuk a keverékhez.
  2. A felvert tojásfehérje felével átkeverjük a tésztát, hogy fellazuljon, majd a másik felét óvatosan hozzáadjuk. Sütőpapírral ellátott, 20×30 cm-es tepsibe öntjük az elkészült masszát, és a tetejét kirakjuk az előre alaposan megmosott, alaposan lecsepegtetett félbevágott eperszemekkel.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan tálcára emelve a papírt eltávolítjuk alóla. Tetszés szerint szeletelve, tetejét esetleg enyhén porcukrozva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4128
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető finomság. Biztos nagy sikere lesz a családban, ha kipróbáljátok. Bármilyen friss gyümölccsel elkészíthető, amihez harmonizál a kókusz,vagy ki is hagyható belőle, csak akkor emeljük a liszt mennyiségét. A gyümölcsöt nem kell lisztezni, és mégsem ül le a tészta aljára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...