r
Nosalty Logó

Epres kevert rózsaszínben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres kevert rózsaszínben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7522.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2904 mg
  • Nátrium
    2810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 2806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojásokat, majd fokozatosan beledolgozzuk a cukrot.
  2. Megolvasztjuk a vajat, és a vaníliakivonattal együtt a tojásos-cukros masszához keverjük őket.
  3. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és jól eldolgozzuk.
  4. Megmossuk az epret, és megszabadítjuk zöldjétől. Minden szemet 4 felé vágunk, majd beleforgatjuk a masszába. Az eper ugyan meg fogja színezni a süteményt, de ha jobb eredményt szeretnénk elérni, 3-4 csepp málnapiros ételszínezéket csepegtessünk még hozzá. Így ha a sütemény megsül, kívül barna, belül pedig rózsaszínű lesz.
  5. Kivajazott tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, körülbelül 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1679
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 07.

Ajánló

Az epret bármilyen más gyümölccsel lehet helyettesíteni, mint pl. málnával, meggyel, cseresznyével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legjobb bögrés recept, amit valaha is készítettem. A bögre mérete mindegy, a lényeg az, hogy minden hozzávalóhoz ugyanazt a méretet használjuk. Én hagyományos, kakaós (2 dl-es) bögrét használok. A receptnek többféle változata is van, lehet variálni benne a gyümölcsöket, vagy kakaósan csinálni, ez egy epres-vaníliás változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...