r
Nosalty Logó

Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Összesen 2040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 2040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát pedig kivajazzuk, és behintjük liszttel.
  2. A vizet a sóval felforraljuk, beledobjuk a vajat, majd amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavargatjuk-égetjük, amíg a massza el nem válik az edény oldalától (kb. 2-3 perc). Ezután kissé lehűtjük, és a meleg masszához egyesével - robotgéppel - beledolgozzuk a tojásokat.
  3. A masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és fél cm-es távolságra, körkörös csíkokat húzunk a forma aljába, majd betesszük a sütőbe. 10 perc után lejjebb vesszük a hőfokot 175 °C-ra, és kb. 25-30 percig sütjük (közben ne nyitogassuk a sütőajtót).

Krém

  1. Az epret feldaraboljuk, meglocsoljuk citromlével, és a cukorral együtt szószos állagúra főzzük. A tejszínt felverjük, és összeforgatjuk az eperszósszal.

Mandulakrokant

  1. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, és összeforgatjuk a mandulával. Sütőpapírra kenjük, és ha megszilárdult, apróbb darabokra törjük.

Összeállítás

  1. A tejszínes epres krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Kirakjuk félbevágott eperszemekkel, és rászórjuk a mandulakrokantot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4632
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal
Judit69 176 recept

Nagyon szeretem az egyszerűen elkészíthető süteményeket, krémeket, amit ez a recept is igazol. Az alap égetett tészta, a krém pedig nagyon finom a friss zamatos epertől. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...