r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta 6. - málnahabos

milora
Epres gyümölcstorta 6. - málnahabos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

414
Kalória
8.9g
Fehérje
30.8g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
144.6g
Víz
212.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
16.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 2486 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    867.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 2486 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta készítését megelőző este egy fémtálba beleöntjük a habtejszínt és egy marék málnát, majdbotmixerrel összeturmixoljuk.Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A piskótához a tojások sárgáját vízzel és cukorralkikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
  4. Vajazott, lisztezett kerek tortaformábaöntjük, előmelegített sütőben megsütjük.A kihűlt tésztát hűtőbe tesszük.
  5. A gyümölcsöket megmossuk, az epret málna méretre daraboljuk, majd összekeverjük a zselatinnal. Hűtőbe tesszük.
  6. A megdermedt gyümölcsöt a tortalapra simítjuk.
  7. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy teljesen megdermedt a gyümölcs, akkor vékonyan vajazzuk meg a piskótát, tegyük úgy 15 percre vissza a hűtőbe és így tegyük rá a gyümölcsöt.
  8. A málnás tejszínt felverjük, rásimítjuk a torta tetejére, és fogyasztás előtt még egy órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Az étcsokoládé tortám csokis-tejszínes kréme után kipróbáltam a málnás változatot is. Hát... nagy volt a sikere.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...