r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta 3. - habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres gyümölcstorta 3. - habos
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 2541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tésztához a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a 2 tojássárgáját habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejet, apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül a 2 tojás felvert habját. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  2. A krémhez elkészítjük a vaníliás pudingot, és kemény habbá verjük a Hulalát. Tegyünk félre egy kevés habot a díszítéshez. Majd ha a puding már kihűlt, ezeket alaposan összedolgozzuk. (Én robotgéppel csináltam, és néhány szép epret is adtam hozzá, hogy a krémben is megjelenjen az íze.)
  3. A kihűlt piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, és szépen ráhelyezzük a feldarabolt epret (minél több, annál jobb!).
  4. A tortazselét az utasítás alapján elkészítjük, és lassan a tortára csorgatjuk, ha már kezd sűrűsödni. (Nem öntöttem rá az egészet, csak egy kenőtollal alaposan megkentem az epreket, hogy épp egy kis fényt kapjanak.)
  5. Ha kedvünk tartja, a maradék habból habzsák segítségével apró díszeket nyomhatunk a tortára.
  6. Ha elkészült, tegyük hűtőbe...vagy essünk neki azonnal :).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28464
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám 51. születésnapjára készült... mert ez az egyik kedvenc. A másik a dobostorta, de azért egyelőre a cukrászdába járunk:). Így hát elkészült az első idei epres finomság. A lényeg pedig, azon kívül, hogy mennyire szép és isteni az íze, az, hogy ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető torta! Ha pedig épp nincs még friss eprünk, bármilyen más gyümölcsöt használhatunk hozzá!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...