r
Nosalty Logó

Epres-fehércsokis tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-fehércsokis tiramisu
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    294.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    554 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 4498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krém elkészítése: a 3 tojássárgáját a 3 ek cukorral habosra keverjük, majd kisebb adagonként hozzáadjuk a mascarponét.
  2. Gőz felett felolvasztjuk az egyik tábla fehércsokit, majd belekverjük óvatosan a krémbe.
  3. Összeállítás: kb. 60-70 dkg epret leturmixolunk, majd ebbe forgatjuk a babapiskótákat (a legjobb a cukrozott babapiskóta, mert az jobban beissza a nedvességet), és egy jénai aljába rakunk 1 sorban ezekből a beáztatott piskótákból. Erre teszünk egy réteg mascarponés krémet, szeletelhetünk fel epret, és rakhatunk a kérm tetejére, majd megint áztatott babapiskóták, megint krém, és addig ismételjük, míg el nem fogy a krém.
  4. A tetejére is krém kell hogy kerüljön, és ezt félbevágott eprekkel, és fehércsoki forgáccsal/reszelékkel díszítjük.
  5. Pár órára (vagy még jobb, ha egy éjszakára vagy fél napra) hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16572
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Ha a leturmixolt eper levét kevésnek, vagy túl intenzívnek találjuk, akkor kevés vízzel és/vagy tejjel higíthatjuk. Készíthető az 500 g mascarpone helyett 250 g mascarpone, és egy kicsi Hulala keverékéből. Szerintem mindegyik variáció finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tiramisu - szerintem - legfinomabb verziója. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...