r
Nosalty Logó

Epres-csokoládés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Epres-csokoládés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Glazúr

Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Glazúr

Összesen 5873 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Glazúr

Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    337.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8468.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2377 mg
  • Nátrium
    3625 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.4 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1975 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 5873 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Glazúr

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy tálban összeforgatjuk a liszttel a kakaóport, szódabikarbonát, sütőport, sót.
  2. Egy gépi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, tejfölt, kávét és az olajat, végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Ezután egy torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát.
  3. Előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). A sütőből kivéve, 15 percig a formában hagyjuk, majd egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
  4. Ha teljesen kihűlt ketté vágjuk, és az elmosott torta gyűrűbe visszatesszük a piskóta tetejét ez lesz az alja, majd a ketté vágott piskóta alja lesz a torta teteje, mivel az simább.
  5. A torta elég magas lesz ezért, ha van állítható tortagyűrű érdemes azt használni, vagy sütőpapírral magasítani a formánk oldalát.
  6. Az eperszemeket félbe vágjuk, és kirakjuk vele a torta oldalát.

Krém

  1. A tejfölt elkeverjük a cukorral, citromlével, reszelt héjjal és az eperpürével. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan az epres krémbe forgatjuk.
  2. A zselatint 4-5 evőkanál vízbe áztatjuk, majd kis lángon feloldjuk, a tűzről levéve hozzáadunk 4 evőkanál krémet, majd kisebb adagokban az epres- tejszínes krémbe forgatjuk.
  3. Ezután beleöntjük a tortaformába, rátesszük a piskóta másik felét, a simább oldala legyen felfelé, kicsit le is nyomjuk, de csak óvatosan. Végül hidegre tesszük, hogy a krém egybeálljon.

Glazúr

  1. Kimérjük a hozzávalókat, majd egy pohárba elkeverjük a zselatint 2 evőkanál vízzel, a kimért vízből veszünk el.
  2. A többi hozzávalót egy kis lábasban fakanállal kevergetve összemelegítjük, forralni nem kell, közben a mikróban feloldjuk a zselatint, majd a tűzről levett kakaós folyadékhoz keverjük. Ezután egy szűrőn átszűrjük, hogy szép sima legyen.
  3. A glazúrt langyosra hűtjük, közben néha-néha megkeverjük, ha kezd sűrűsödni a torta tetejére öntjük, kenegetni nem kell, magától elterül. Ismét hidegre tesszük, hogy a máz megkössön rajta, tálalás előtt gyümölccsel díszítjük a tetejét.
  4. Ha elsőre nem lenne elég szép a tortán a glazúr, tegyünk rá még egy réteget, én is így jártam vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 61267
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-csokoládés torta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, mutatós ünnepi torta, tökéletes ízharmónia. Nem kell tőle megijedni, nem olyan bonyolult az elkészítése.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Glazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...