Epres-csokoládés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
27g finomliszt97 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0 kcal
-
23g tejföl46 kcal
-
13g napraforgó olaj118 kcal
-
27g feketekávé2 kcal
Krém
-
50g tejföl99 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
67g eper20 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
42g eper13 kcal
Glazúr
-
13g víz0 kcal
-
12g habtejszín34 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
15 kcal
-
1g zselatin3 kcal
Összesen
978
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
160g finomliszt582 kcal
-
137 kcal
-
10g szódabikarbóna0 kcal
-
5g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
0 kcal
-
140g tejföl277 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
160g feketekávé14 kcal
Krém
-
300g tejföl594 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
400g eper120 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
250g eper75 kcal
Glazúr
-
80g víz0 kcal
-
70g habtejszín204 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
91 kcal
-
6g zselatin20 kcal
Összesen
5873
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.4g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
5.8g feketekávé1 kcal
Krém
-
10.8g tejföl21 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
14.4g habtejszín42 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
14.4g eper4 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
9g eper3 kcal
Glazúr
-
2.9g víz0 kcal
-
2.5g habtejszín7 kcal
-
3.2g porcukor13 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
Összesen
212
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1411.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.6 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 258.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
978
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.3 g
Zsír
-
Összesen 337.1 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8468.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1461 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 836 mg
-
Foszfor 2377 mg
-
Nátrium 3625 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 699.4 g
-
Cukor 492 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 1550 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2018 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 390 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 1975 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 737 micro
Összesen
5873
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
16 dkg finomliszt
-
6 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 g szódabikarbóna
-
5 g sütőpor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
24 dkg cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
80 ml napraforgó olaj
-
160 ml feketekávé
Krém
-
10 dkg porcukor
-
4 dl habtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
20 g zselatin
Glazúr
-
80 ml víz
-
70 ml habtejszín
-
9 dkg porcukor
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
6 g zselatin
Elkészítés
Piskóta
- Egy tálban összeforgatjuk a liszttel a kakaóport, szódabikarbonát, sütőport, sót.
- Egy gépi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, tejfölt, kávét és az olajat, végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Ezután egy torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát.
- Előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). A sütőből kivéve, 15 percig a formában hagyjuk, majd egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
- Ha teljesen kihűlt ketté vágjuk, és az elmosott torta gyűrűbe visszatesszük a piskóta tetejét ez lesz az alja, majd a ketté vágott piskóta alja lesz a torta teteje, mivel az simább.
- A torta elég magas lesz ezért, ha van állítható tortagyűrű érdemes azt használni, vagy sütőpapírral magasítani a formánk oldalát.
- Az eperszemeket félbe vágjuk, és kirakjuk vele a torta oldalát.
Krém
- A tejfölt elkeverjük a cukorral, citromlével, reszelt héjjal és az eperpürével. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan az epres krémbe forgatjuk.
- A zselatint 4-5 evőkanál vízbe áztatjuk, majd kis lángon feloldjuk, a tűzről levéve hozzáadunk 4 evőkanál krémet, majd kisebb adagokban az epres- tejszínes krémbe forgatjuk.
- Ezután beleöntjük a tortaformába, rátesszük a piskóta másik felét, a simább oldala legyen felfelé, kicsit le is nyomjuk, de csak óvatosan. Végül hidegre tesszük, hogy a krém egybeálljon.
Glazúr
- Kimérjük a hozzávalókat, majd egy pohárba elkeverjük a zselatint 2 evőkanál vízzel, a kimért vízből veszünk el.
- A többi hozzávalót egy kis lábasban fakanállal kevergetve összemelegítjük, forralni nem kell, közben a mikróban feloldjuk a zselatint, majd a tűzről levett kakaós folyadékhoz keverjük. Ezután egy szűrőn átszűrjük, hogy szép sima legyen.
- A glazúrt langyosra hűtjük, közben néha-néha megkeverjük, ha kezd sűrűsödni a torta tetejére öntjük, kenegetni nem kell, magától elterül. Ismét hidegre tesszük, hogy a máz megkössön rajta, tálalás előtt gyümölccsel díszítjük a tetejét.
- Ha elsőre nem lenne elég szép a tortán a glazúr, tegyünk rá még egy réteget, én is így jártam vele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 61267
- Feltöltés dátuma: 2016. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, mutatós ünnepi torta, tökéletes ízharmónia. Nem kell tőle megijedni, nem olyan bonyolult az elkészítése.