Epres-csokoládés képviselőfánk-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
25g víz0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
34g tojás43 kcal
Krémhez
-
8g tojássárgája24 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0 kcal
Töltelék
-
25g habtejszín73 kcal
-
13g eper4 kcal
-
13g tejcsokoládé67 kcal
Összesen
562
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
200g víz0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
275g tojás346 kcal
Krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
400g tej224 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0 kcal
Töltelék
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g eper30 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
Összesen
4505
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
10.8g víz0 kcal
-
10.8g vaj77 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
14.8g tojás19 kcal
Krémhez
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Töltelék
-
10.8g habtejszín32 kcal
-
5.4g eper2 kcal
-
5.4g tejcsokoládé29 kcal
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
562
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 303.5 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3669 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1105 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1395 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 692.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2602 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 375 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 1353 mg
-
Retinol - A vitamin: 2559 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1951 micro
Összesen
4505
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Tésztához
Krémhez
-
3 db tojássárgája
-
4 dl tej
-
4 evőkanál finomliszt
-
5 csapott ek cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Töltelék
-
200 ml habtejszín
-
10 dkg eper
-
10 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához a vizet, a vajat, a cukrot és a sót felforraljuk. A lisztet apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Hideg tálban hűlni hagyjuk, majd kb. 5 db tojást egyesével hozzákeverjük. Akkor jó a tészta, ha a két ujjunk közé vett kis tészta nyúlik, mikor távolítjuk a két ujjunk egymástól. Ha ehhez több tojás kell, akkor többet keverünk hozzá. Ezért kell egyesével belekeverni.
- A sütőt előmelegítjük 180°-ra. A tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk. Csigaház formában nyomunk egy torta nagyságú alapot, majd kis kupacokat nyomunk, kb. 6-7 db-ot. Vizes ujjal a kupacok tetejét kicsit lenyomjuk.
- 15-20 percig sütjük úgy, hogy nem nyitjuk ki a sütőt, majd tűpróbával figyelve még 15-10 percig sütjük.
Krémhez
- Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral lábosban felolvasztjuk, majd apránként hozzákeverjük a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ezután a tejet és a vaníliát is belekeverjük, és lassú tűzön főzzük. A krémet lehűtjük.
- A tejszínt felverjük kemény habbá, majd 3-4 kanállal a kihűlt krémhez keverünk.
Töltelék
- A kihűlt alapra nyomunk egy réteg tejszínhabot, egy réteg krémet, majd megszórjuk eperrel és apróra vágott csokoládéval. Kettévágjuk a kis halmokat, majd ugyanígy megtöltjük őket. Ezeket a kis sütiket körberakjuk a megkent alapon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 402
- Feltöltés dátuma: 2017. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Képviselőfánkot szoktam csinálni. Egy nyári kerti partyra készültem elő, és gondoltam, valami könnyed, epres finomságot készítek. Innen jött az ötlet, hogy a képviselőfánkot készítem el epresen. Mivel sok vendéget vártunk, és a fánkok elkészítése ismerten sok munka, így a torta formát választottam. Az összeállítás közben jött a csoki ötlete, hogy az milyen jól illik az eperhez. Hát, ez a sütemény története:) mindenki imádta, seperc alatt elfogyott:)