r
Nosalty Logó

Epres-csokoládés képviselőfánk-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-csokoládés képviselőfánk-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Összesen 4505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3669 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2559 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 4505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a vizet, a vajat, a cukrot és a sót felforraljuk. A lisztet apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Hideg tálban hűlni hagyjuk, majd kb. 5 db tojást egyesével hozzákeverjük. Akkor jó a tészta, ha a két ujjunk közé vett kis tészta nyúlik, mikor távolítjuk a két ujjunk egymástól. Ha ehhez több tojás kell, akkor többet keverünk hozzá. Ezért kell egyesével belekeverni.
  2. A sütőt előmelegítjük 180°-ra. A tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk. Csigaház formában nyomunk egy torta nagyságú alapot, majd kis kupacokat nyomunk, kb. 6-7 db-ot. Vizes ujjal a kupacok tetejét kicsit lenyomjuk.
  3. 15-20 percig sütjük úgy, hogy nem nyitjuk ki a sütőt, majd tűpróbával figyelve még 15-10 percig sütjük.

Krémhez

  1. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral lábosban felolvasztjuk, majd apránként hozzákeverjük a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ezután a tejet és a vaníliát is belekeverjük, és lassú tűzön főzzük. A krémet lehűtjük.
  2. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd 3-4 kanállal a kihűlt krémhez keverünk.

Töltelék

  1. A kihűlt alapra nyomunk egy réteg tejszínhabot, egy réteg krémet, majd megszórjuk eperrel és apróra vágott csokoládéval. Kettévágjuk a kis halmokat, majd ugyanígy megtöltjük őket. Ezeket a kis sütiket körberakjuk a megkent alapon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 401
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánkot szoktam csinálni. Egy nyári kerti partyra készültem elő, és gondoltam, valami könnyed, epres finomságot készítek. Innen jött az ötlet, hogy a képviselőfánkot készítem el epresen. Mivel sok vendéget vártunk, és a fánkok elkészítése ismerten sok munka, így a torta formát választottam. Az összeállítás közben jött a csoki ötlete, hogy az milyen jól illik az eperhez.  Hát, ez a sütemény története:) mindenki imádta, seperc alatt elfogyott:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...