r
Nosalty Logó

Epres charlotte - Eperbomba 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres charlotte - Eperbomba 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4239.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 3366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját pedig a 6 ek cukorral verjük habosra.
  2. A cukros tojássárgáját beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabba, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A masszát gáztepsibe simítjuk, és készre sütjük.
  4. A megsült (még forró) piskótát egy konyhakendő segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk így kihűlni.Ha a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet.A tejszínt kemény habbá verjük, majd attól függően, milyen habot használunk, cukorral ízesítjük.
  6. A gyümölcs kb. 2/3 részét felkockázzuk, a maradékot villával összetörjük, nagy lyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd a zselatint hozzáöntjük, elkeverjük, és lassú lángon felmelegítjük. (Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert a zselatin elveszti zselésítő képességét.)
  7. A tejszínbe beleforgatjuk a kihűlt eperzselét, majd a gyümölcsdarabokat is.
  8. Összeállítjuk a süteményt.Egy közepes méretű, félgömb alakú tálat folpack-kal kibélelünk, majd a piskótaszeletek szorosan egymás mellé rakosgatjuk. Amelyiket szükséges, kicsit lefaragjuk.
  9. Beleöntjük a krémet, tetejét elsimítjuk, és ha esetleg marad ki piskótaszelet, a krém tetejére rakosgatjuk.
  10. A tortát alufóliával letakarjuk, és pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  11. Másnap a tortát egy kerek tálcára borítjuk, a tálat és a folpack-ot levesszük róla.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 469
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 131309
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 07.

Ajánló

Én Hulalával készítettem, tudom, sokan nagy ellenségnek tekintik a növényi tejszínt, de úgy gondolom, negyedévente megenni 1-2 szelet ilyen krémmel készült tortát nem probléma... Ebben a tortában egyáltalán nincs "műanyag" íze, és tuti, hogy megtartja az alakját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom torta. Az elkészítése nem nehéz, de kicsit macerás. Ha vendégségbe visszük, tökéletes megoldás, hiszen a tálban szállítható, és elég a helyszínen kifordítani.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...