r
Nosalty Logó

Epres charlotte - Eperbomba 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres charlotte - Eperbomba 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

337
Kalória
7.7g
Fehérje
36.1g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
103.8g
Víz
163.5g
Koleszterin
1.4g
Rost
23.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4239.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1038 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 3366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját pedig a 6 ek cukorral verjük habosra.
  2. A cukros tojássárgáját beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabba, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A masszát gáztepsibe simítjuk, és készre sütjük.
  4. A megsült (még forró) piskótát egy konyhakendő segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk így kihűlni.Ha a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet.A tejszínt kemény habbá verjük, majd attól függően, milyen habot használunk, cukorral ízesítjük.
  6. A gyümölcs kb. 2/3 részét felkockázzuk, a maradékot villával összetörjük, nagy lyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd a zselatint hozzáöntjük, elkeverjük, és lassú lángon felmelegítjük. (Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert a zselatin elveszti zselésítő képességét.)
  7. A tejszínbe beleforgatjuk a kihűlt eperzselét, majd a gyümölcsdarabokat is.
  8. Összeállítjuk a süteményt.Egy közepes méretű, félgömb alakú tálat folpack-kal kibélelünk, majd a piskótaszeletek szorosan egymás mellé rakosgatjuk. Amelyiket szükséges, kicsit lefaragjuk.
  9. Beleöntjük a krémet, tetejét elsimítjuk, és ha esetleg marad ki piskótaszelet, a krém tetejére rakosgatjuk.
  10. A tortát alufóliával letakarjuk, és pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  11. Másnap a tortát egy kerek tálcára borítjuk, a tálat és a folpack-ot levesszük róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon finom torta. Az elkészítése nem nehéz, de kicsit macerás. Ha vendégségbe visszük, tökéletes megoldás, hiszen a tálban szállítható, és elég a helyszínen kifordítani.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!