Epres charlotte - Eperbomba 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
20g eperlekvár56 kcal
A krémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
50g eper15 kcal
-
4g cukor15 kcal
Összesen
337
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
200g eperlekvár556 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
500g eper150 kcal
-
40g cukor155 kcal
Összesen
3366
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
18.9g tojás24 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
11.5g eperlekvár32 kcal
A krémhez
-
28.6g habtejszín84 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
-
28.6g eper9 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
Összesen
194
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 103.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
337
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.1 g
Zsír
-
Összesen 184.6 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4239.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1079 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1723 mg
-
Nátrium 1127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.8 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1038 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1864 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 994 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1599 micro
Összesen
3366
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
200 g eperlekvár
A krémhez
-
20 g zselatin
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját pedig a 6 ek cukorral verjük habosra.
- A cukros tojássárgáját beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabba, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát gáztepsibe simítjuk, és készre sütjük.
- A megsült (még forró) piskótát egy konyhakendő segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk így kihűlni.Ha a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet.A tejszínt kemény habbá verjük, majd attól függően, milyen habot használunk, cukorral ízesítjük.
- A gyümölcs kb. 2/3 részét felkockázzuk, a maradékot villával összetörjük, nagy lyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd a zselatint hozzáöntjük, elkeverjük, és lassú lángon felmelegítjük. (Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert a zselatin elveszti zselésítő képességét.)
- A tejszínbe beleforgatjuk a kihűlt eperzselét, majd a gyümölcsdarabokat is.
- Összeállítjuk a süteményt.Egy közepes méretű, félgömb alakú tálat folpack-kal kibélelünk, majd a piskótaszeletek szorosan egymás mellé rakosgatjuk. Amelyiket szükséges, kicsit lefaragjuk.
- Beleöntjük a krémet, tetejét elsimítjuk, és ha esetleg marad ki piskótaszelet, a krém tetejére rakosgatjuk.
- A tortát alufóliával letakarjuk, és pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap a tortát egy kerek tálcára borítjuk, a tálat és a folpack-ot levesszük róla.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 469
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 117
- Össznézettség: 131791
- Feltöltés dátuma: 2011. április 07.
Ajánló
Én Hulalával készítettem, tudom, sokan nagy ellenségnek tekintik a növényi tejszínt, de úgy gondolom, negyedévente megenni 1-2 szelet ilyen krémmel készült tortát nem probléma... Ebben a tortában egyáltalán nincs "műanyag" íze, és tuti, hogy megtartja az alakját.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon finom torta. Az elkészítése nem nehéz, de kicsit macerás. Ha vendégségbe visszük, tökéletes megoldás, hiszen a tálban szállítható, és elég a helyszínen kifordítani.:)