r
Nosalty Logó

Epres-bazsalikomos tejberizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Epres-bazsalikomos tejberizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 2292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3492 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6348 micro
Összesen 2292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A tejberizshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tejberizshez

  1. Az epret megmossuk és kicsumázzuk, majd leturmixoljuk a tejjel. Az epres tejet sűrű szűrőn leszűrjük, hogy az apró magok ne kerüljenek bele a tejberizsbe. A citromot megmossuk és krumplipucolóval levágunk belőle két nagyobb csíkot.
  2. Egy fazékba tesszük a rizst, cukrot, bazsalikomot, citromhéjat és a félbevágott vaníliarudat a kikapart magvakkal. Hozzáöntjük az epres tej egyharmadát, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzni kezdjük. Ha felszívta, hozzáadjuk a második harmadot, majd végül a maradékot is.
  3. A kész tejberizsből kihalásszuk a bazsalikomszárakat, citromhéjakat és vaníliát, majd a maradék citrom reszelt héjával ízesítjük. Friss eperlekvárral és bazsalikomos olajjal tálaljuk.

A tálaláshoz

  1. Az epret felkockázzuk, majd elkeverjük a citromlével és cukorral. Felhasználás előtt legalább 20 percet állni hagyjuk, hogy levet ereszthessen. A bazsalikom leveleit egy mozsárba tesszük az olívaolajjal, majd durvára törjük, hogy az olaj átvegye a színét, ízét. A még meleg tejberizst ezekkel a kiegészítőkkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 826
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 30.

Receptkategóriák

Epres-bazsalikomos tejberizs
Lakos Benedek 373 recept

Az egy dolog, hogy ez a tejberizs rózsaszínben pompázik, csodásan krémes szemei epres tejben főnek készre, de mindennek tetejében még némi fűszeres bazsalikommal is kiegészül, ami meghökkentően jól áll az édességnek. Nyári kaland, valaki?

Hozzávalók

A tejberizshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...