r
Nosalty Logó

Epres-áfonyás gyors pudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Epres-áfonyás gyors pudingos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a pudingot, hogy legyen ideje kihűlni. A vaníliarúd kikapart magját, magát a rudat is, a cukor felével, csipet sóval a tejbe rakjuk, és közepes lángon felmelegítjük.
  2. Közben összekeverjük a maradék cukrot a keményítővel, és krémesre keverjük a tojássárgájával együtt. A felmelegített tejből kiveszünk 1 merőkanállal, és a kikevert sárgájához keverjük, így nem lesz csomós, majd ezt visszaöntjük a tejes lábasba.
  3. Folyamatosan keverjük alacsony lángon, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, a vaníliarudat kihalásszuk belőle. Félretesszük kihűlni. Közben elkészítjük az alapot, én egy 17 cm-s formát használtam. A leveles tésztát kerek formára igazítjuk, néhány centivel nagyobbra, mint a forma, hogy szépen legyen széle is.
  4. Picit megszurkáljuk villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel, ha megsült. A kihűlt pudingkrémet belekanalazzuk a tészta közepébe, és szépen eloszlatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percet, míg át nem sül a tésztánk.
  5. Ha megsült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd szórjuk meg a tetejét egy kis fahéjjal. Ezután rakjuk meg bőven gyümölccsel, a legvégén pedig ízlés szerint porcukorral díszítsük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2760
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Ajánló

Más gyümölccsel is elkészíthetjük, vagy fagyasztottal, kinek mi  van otthon. A sütési idő függ a sütő erősségétől is, ellenőrizzük, hogy nehogy megégjen, ha szükséges, süssük alacsonyabb fokon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-áfonyás gyors pudingos pite
Nihonka 340 recept

Nálunk most van az eper szezonja, és mivel gyönyörű hatalmas darabokat sikerült beszereznem, így készült ez a gyors vaníliás-pudingkrémes tortácska. Leveles tésztával pillanatok alatt elkészül, akár szülinapra is összedobhatjuk, hiszen olyan szép:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk