r
Nosalty Logó

Epres-áfonyás gyors pudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Epres-áfonyás gyors pudingos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a pudingot, hogy legyen ideje kihűlni. A vaníliarúd kikapart magját, magát a rudat is, a cukor felével, csipet sóval a tejbe rakjuk, és közepes lángon felmelegítjük.
  2. Közben összekeverjük a maradék cukrot a keményítővel, és krémesre keverjük a tojássárgájával együtt. A felmelegített tejből kiveszünk 1 merőkanállal, és a kikevert sárgájához keverjük, így nem lesz csomós, majd ezt visszaöntjük a tejes lábasba.
  3. Folyamatosan keverjük alacsony lángon, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, a vaníliarudat kihalásszuk belőle. Félretesszük kihűlni. Közben elkészítjük az alapot, én egy 17 cm-s formát használtam. A leveles tésztát kerek formára igazítjuk, néhány centivel nagyobbra, mint a forma, hogy szépen legyen széle is.
  4. Picit megszurkáljuk villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel, ha megsült. A kihűlt pudingkrémet belekanalazzuk a tészta közepébe, és szépen eloszlatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percet, míg át nem sül a tésztánk.
  5. Ha megsült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd szórjuk meg a tetejét egy kis fahéjjal. Ezután rakjuk meg bőven gyümölccsel, a legvégén pedig ízlés szerint porcukorral díszítsük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2762
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Ajánló

Más gyümölccsel is elkészíthetjük, vagy fagyasztottal, kinek mi  van otthon. A sütési idő függ a sütő erősségétől is, ellenőrizzük, hogy nehogy megégjen, ha szükséges, süssük alacsonyabb fokon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-áfonyás gyors pudingos pite
Nihonka 340 recept

Nálunk most van az eper szezonja, és mivel gyönyörű hatalmas darabokat sikerült beszereznem, így készült ez a gyors vaníliás-pudingkrémes tortácska. Leveles tésztával pillanatok alatt elkészül, akár szülinapra is összedobhatjuk, hiszen olyan szép:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...