r
Nosalty Logó

Epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dana204
Epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3049.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.5 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1848 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1821 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 4335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Felverjük a 6 tojásfehérjét, majd beletesszük a 4 ek. vizet és tovább verjük. Ezután beletesszük a 6 tojás sárgáját és verjük tovább 1-2 percig. Utána kanalanként hozzáadjuk a lisztet és laza mozdulatokkal, hogy a fehérje meg ne törjön, összekeverjük. Ekkor tesszük bele a szódabikarbónát is. A tésztát 30 cm-es gyümölcstortaformába öntjük.
  2. 30 percig 100 fokon sütjük a piskótát elektromos sütőben, majd a végén 150 fokra tesszük a sütőt. Amikor kezd aranyszínű lenni a piskóta, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Krém

  1. Közepes lángon felteszünk 3 dl tejet a tűzhelyre. Közben 8 dkg liszthez apránként hozzáadunk 2 dl tejet, közben habverővel verjük, hogy ne csomósodjon be.
  2. Ha a 3 dl tej gőzölög, elkezdjük hozzáadni a lisztes tejet, de fontos, hogy folyamatos kevergetés mellett történjen ez a művelet.
  3. Amikor besűrűsödik ez a krémszerűség (bugyogni kezd), levesszük a tűzhelyről, és hozzáadjuk a teavajat, porcukrot és a kétféle vaníliás cukrot, majd kézi habverővel egyneművé dolgozzuk.
  4. Ezután hűtőbe tesszük 2 órára, majd újra habverővel átdolgozzuk.

Díszítés

  1. A piskótára kanalazzuk a krémet, majd a felszeletelt epret rátesszük. A zselét ráöntjük a tetejére, majd ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal. A sütemény igazi tavaszi epres finomság. A főzött krém a különlegessége.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 315
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dana204 1 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...