Epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dana204
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
83g tej47 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
10 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
17g teavaj120 kcal
Díszítés
-
2g tortazselé7 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
42g eper13 kcal
Összesen
725
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
500g tej280 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
100g teavaj717 kcal
Díszítés
-
12g tortazselé41 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
12g habfixáló45 kcal
-
250g eper75 kcal
Összesen
4335
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
16.3g tojás21 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
24.7g tej14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
12.4g porcukor48 kcal
-
4.9g teavaj35 kcal
Díszítés
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
12.4g eper4 kcal
Összesen
214
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
725
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 198.4 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1573 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3049.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 997 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 769 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 563.5 g
-
Cukor 422 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 662.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1848 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 1821 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1552 micro
Összesen
4335
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek finomliszt
-
4 ek víz
-
1 csipet szódabikarbóna
Krém
-
5 dl tej
-
80 g finomliszt
-
250 g porcukor
-
100 g teavaj
Díszítés
-
1 csomag tortazselé
-
4 ek cukor
-
250 ml habtejszín
-
1.5 csomag habfixáló
-
250 g eper
Elkészítés
Piskóta
- Felverjük a 6 tojásfehérjét, majd beletesszük a 4 ek. vizet és tovább verjük. Ezután beletesszük a 6 tojás sárgáját és verjük tovább 1-2 percig. Utána kanalanként hozzáadjuk a lisztet és laza mozdulatokkal, hogy a fehérje meg ne törjön, összekeverjük. Ekkor tesszük bele a szódabikarbónát is. A tésztát 30 cm-es gyümölcstortaformába öntjük.
- 30 percig 100 fokon sütjük a piskótát elektromos sütőben, majd a végén 150 fokra tesszük a sütőt. Amikor kezd aranyszínű lenni a piskóta, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Krém
- Közepes lángon felteszünk 3 dl tejet a tűzhelyre. Közben 8 dkg liszthez apránként hozzáadunk 2 dl tejet, közben habverővel verjük, hogy ne csomósodjon be.
- Ha a 3 dl tej gőzölög, elkezdjük hozzáadni a lisztes tejet, de fontos, hogy folyamatos kevergetés mellett történjen ez a művelet.
- Amikor besűrűsödik ez a krémszerűség (bugyogni kezd), levesszük a tűzhelyről, és hozzáadjuk a teavajat, porcukrot és a kétféle vaníliás cukrot, majd kézi habverővel egyneművé dolgozzuk.
- Ezután hűtőbe tesszük 2 órára, majd újra habverővel átdolgozzuk.
Díszítés
- A piskótára kanalazzuk a krémet, majd a felszeletelt epret rátesszük. A zselét ráöntjük a tetejére, majd ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal. A sütemény igazi tavaszi epres finomság. A főzött krém a különlegessége.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 315
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dana204
1 recept