Eperpudingos gitár torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
92g tojás115 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
15g epres pudingpor57 kcal
-
100g tej56 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
42g cukor161 kcal
A fondanthoz
-
47g pillecukor148 kcal
-
83g porcukor323 kcal
Összesen
1316
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
A fondanthoz
-
280g pillecukor890 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
Összesen
7896
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
19.8g tojás25 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.2g epres pudingpor12 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
9g vaj64 kcal
-
9g cukor35 kcal
A fondanthoz
-
10.1g pillecukor32 kcal
-
18g porcukor70 kcal
Összesen
284
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1149.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.4 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 410 micro
Összesen
1316
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 101.7 g
Zsír
-
Összesen 262.9 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6896.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1940 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 2405 mg
-
Nátrium 2206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1304.6 g
-
Cukor 1036 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 480.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2484 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 1485 mg
-
Retinol - A vitamin: 2452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2462 micro
Összesen
7896
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
10 evőkanál finomliszt
-
10 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 csomag epres pudingpor
-
6 dl tej
-
25 dkg vaj
-
25 dkg cukor
A fondanthoz
-
280 g pillecukor
-
50 dkg porcukor
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan belekeverjük a lisztet és a sütőport is
- A masszát nagy, téglalap alakú sütőformában megsütjük.
- Ha megsült, sablon alapján kivágjuk a gitár törzsét, nyakát, fejét.
- Következik a krém elkészítése: A pudingport kevés tejjel csomómentesen elkeverjük.
- Majd a többi tejjel felforraljuk, folyamatos keverés mellett.
- Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, és a kockára vágott vajat.
- Majd a piskótadarabokat középenszétvágjuk, és bekenjük a krémmel. Vékonyan megkenjük kívülről is, minden oldalát, hogy afondantrátapadjon.
- Elkészítjük a fondant: Mikróban megmelegítjük a pillecukrot, jól kikent margarinos, magas falú tálban.
- Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen, ételfestékkelszínezzük.
- Kinyújtjuk vékonyra porcukrozott asztalon (hogy ne tapadjon le), ésráillesztjüka tortára.
- Díszítjük kedvünk szerint, ahogyan egy gitár igazából kinéz.:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7985
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Páromnak készítettem születésnapjára.