r
Nosalty Logó

Eperpudingos gitár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperpudingos gitár torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 7896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6896.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1304.6 g
  • Cukor
    1036 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 7896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan belekeverjük a lisztet és a sütőport is
  2. A masszát nagy, téglalap alakú sütőformában megsütjük.
  3. Ha megsült, sablon alapján kivágjuk a gitár törzsét, nyakát, fejét.
  4. Következik a krém elkészítése: A pudingport kevés tejjel csomómentesen elkeverjük.
  5. Majd a többi tejjel felforraljuk, folyamatos keverés mellett.
  6. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, és a kockára vágott vajat.
  7. Majd a piskótadarabokat középenszétvágjuk, és bekenjük a krémmel. Vékonyan megkenjük kívülről is, minden oldalát, hogy afondantrátapadjon.
  8. Elkészítjük a fondant: Mikróban megmelegítjük a pillecukrot, jól kikent margarinos, magas falú tálban.
  9. Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen, ételfestékkelszínezzük.
  10. Kinyújtjuk vékonyra porcukrozott asztalon (hogy ne tapadjon le), ésráillesztjüka tortára.
  11. Díszítjük kedvünk szerint, ahogyan egy gitár igazából kinéz.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7985
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Páromnak készítettem születésnapjára. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...