Eperparfé 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
7g tojássárgája21 kcal
-
83g eper25 kcal
-
6 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
240
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
40g tojássárgája129 kcal
-
500g eper150 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Összesen
1439
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
54.6g eper16 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
10.9g cukor42 kcal
-
27.3g habtejszín80 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
Összesen
156
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 103.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
240
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 89.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 712 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 621.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 855 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 833 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 562 micro
Összesen
1439
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojássárgája
-
500 g eper
-
1 csomag vaníliás cukor
-
100 g cukor
-
250 ml habtejszín
-
2 ek citromlé
Elkészítés
- Az eperet megmossuk, tisztítjuk, pürésítjük, és egy szitán átpaszírozzuk.
- A tojássárgákat a vaníliás cukorral és cukorral körülbelül 10 percig habosra keverjük. Hozzákeverjük az epret és a citromlevet.
- A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, és az eperkrémhez keverjük.
- Egy hosszúkás formába (például egy szilikonforma, kb. 0,9 tartalom) öntjük, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük.
- A parfét óvatosan kivesszük a formából, majd szeleteljük.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14549
- Feltöltés dátuma: 2011. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom nassolni való meleg napokra.