r
Nosalty Logó

Eperparfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Eperparfé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 430 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 2579 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 182 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 430 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 2579 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A parféhoz

  1. 25 dkg epret összetörve lekvárrá főzünk a cukorral és a citromlével.
  2. A tűzről lehúzva várunk, míg kicsit hűl, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit besűrítjük.
  4. Hagyjuk hűlni.
  5. Közben további 25 dkg epret apróra vágunk.
  6. A tejszínből habot verünk.
  7. Amikor az epermassza kihűlt, hozzákeverjük az eperdarabokat.
  8. Majd a tejszínhabot.
  9. Olajjal kikent formába öntjük és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Ezúttal apró kuglóf-formákat használtam, hogy Vilmos kisebb részletekben fogyaszthassa, de őzgerincben is remek, szépen szeletelhető.
  10. Öntet készítése:
  11. Az epreta mentasziruppal összeturmixoljuk.
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 45885
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 30.

Ajánló

Tejszínhab

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperparfé
Harmathy Ildikó 313 recept

Lágyfagylaltgép hiányában parfét tudunk készíteni a fagyi helyett. Előnye még, hogy a mélyhűtőből folyamatosan fogyasztható.

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...