r
Nosalty Logó

Epermousse habcsókkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epermousse habcsókkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epermousse-hoz

A kakaós habcsókhoz

Összesen 373 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epermousse-hoz

A kakaós habcsókhoz

Összesen 1500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epermousse-hoz

A kakaós habcsókhoz

Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 373 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 1500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Az epermousse-hoz

A kakaós habcsókhoz

Elkészítés

Az epermousse-hoz

  1. A habcsókhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Ha már habos, apránként adagoljuk hozzá először a kakaót, majd a porcukrot. Ha már a habverővel "szeletelni" lehet a tojáshabot, akkor jó a masszánk. Utolsó lépésként hozzáadjuk az ecetet is.
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még szottyos, a külseje viszont már jó ropogós. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
  3. A mousse-hoz az epret, a bazsalikomleveleket és a mascarponét turmixoljuk össze.
  4. A habtejszínt kevés cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá az epres-bazsalikomos pépet is. Keverjük alaposan össze. Ne legyen túl édes a krémünk, mivel a habcsók nagyon az lesz.
  5. A poharak aljára tördeljünk a habcsókokból, majd tegyünk rá bőven a mousse-ból. Addig rétegezzünk, míg a pohár tele nem lesz, a tetejét pedig kedvünk szerint díszítsük. (Én most liofilizált epret, kevés habcsóktörmeléket és egy kis bazsalikomlevelet használtam.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3391
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már rég ki szerettem volna próbálni az eper-bazsalikom párost. Pár hete láttam a TV Paprikán egy műsort, amiben egy menő cukrász készített valami hasonlót mint ez, csak málnából, meg sima habcsókból. Már akkor megtetszett az ötlet, úgyhogy most adaptáltam is... meg kell mondjam, nagyon klappol a dolog :)

Hozzávalók

Az epermousse-hoz

A kakaós habcsókhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...