Epermousse habcsókkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az epermousse-hoz
-
38g eper11 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
10 kcal
A kakaós habcsókhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
11 kcal
Összesen
373
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az epermousse-hoz
-
150g eper45 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
40g mascarpone162 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A kakaós habcsókhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
46 kcal
Összesen
1500
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az epermousse-hoz
-
22.9g eper7 kcal
-
0.9g bazsalikom0 kcal
-
6.1g mascarpone25 kcal
-
30.5g habtejszín89 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
A kakaós habcsókhoz
-
12.2g tojásfehérje6 kcal
-
22.9g porcukor88 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
7 kcal
Összesen
228
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
373
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 81.6 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 904.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 331.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
1500
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Az epermousse-hoz
-
150 g eper
-
0.5 marék bazsalikom
-
4 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
2 teáskanál vaníliás cukor
A kakaós habcsókhoz
-
2 db tojásfehérje
-
0.5 teáskanál ecet
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Az epermousse-hoz
- A habcsókhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Ha már habos, apránként adagoljuk hozzá először a kakaót, majd a porcukrot. Ha már a habverővel "szeletelni" lehet a tojáshabot, akkor jó a masszánk. Utolsó lépésként hozzáadjuk az ecetet is.
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még szottyos, a külseje viszont már jó ropogós. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
- A mousse-hoz az epret, a bazsalikomleveleket és a mascarponét turmixoljuk össze.
- A habtejszínt kevés cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá az epres-bazsalikomos pépet is. Keverjük alaposan össze. Ne legyen túl édes a krémünk, mivel a habcsók nagyon az lesz.
- A poharak aljára tördeljünk a habcsókokból, majd tegyünk rá bőven a mousse-ból. Addig rétegezzünk, míg a pohár tele nem lesz, a tetejét pedig kedvünk szerint díszítsük. (Én most liofilizált epret, kevés habcsóktörmeléket és egy kis bazsalikomlevelet használtam.)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3389
- Feltöltés dátuma: 2012. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már rég ki szerettem volna próbálni az eper-bazsalikom párost. Pár hete láttam a TV Paprikán egy műsort, amiben egy menő cukrász készített valami hasonlót mint ez, csak málnából, meg sima habcsókból. Már akkor megtetszett az ötlet, úgyhogy most adaptáltam is... meg kell mondjam, nagyon klappol a dolog :)