Eperkrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
603
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g eper120 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
1207
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
122
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 384.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 431 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
603
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 98.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1157.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 769.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 881 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 863 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1207
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg eper
-
3 dl habtejszín
-
150 g joghurt
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl víz
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- A megtisztított epret nagyobb darabokra vágjuk. Az epret egy nagy kancsóba vagy mérőedénybe tesszük.
- Hozzáadjuk a cukrot (én édesítőszert használtam), a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a tejszínt és egy kevés vizet. Mindezt összeturmixoljuk.
- Eperszeletekkel, apróra vágott eperdarabokkal és tejszínnel meglocsolva jó hidegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13325
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Főzés nélküli, gyors, finom krémleves.