r
Nosalty Logó

Eperkrémes tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperkrémes tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 4354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2643.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 4354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 7 tojássárgáját habosra keverjük 7 ek cukorral és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a 7 ek lisztet, végül a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és közepes hőfokon megsütjük. Ha megsült, várunk vele hogy kihűljön, és félbevágjuk.
  3. A pudingport megfőzzük a 3 dl tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és az eperrel. Amikor kész, belekeverjük a margarint, mikor langyosra hűlt, akkor a 2,5 dl Hulalát.
  4. Megkenjük az eperkrémmel az egyik piskótánkat, majd ráhelyezzük a másik felét.
  5. Végül a maradék 2,5 dl tejszínnel bevonjuk az egész tortát.
  6. Hűtőben jól lehűtjük!
  7. Babapiskótával és gyümölcsalakú gumicukorral díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4688
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy sikere volt, ezért már többször elkészítettem. Egyszerű torta, ugyanakkor nagyon finom!..

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...