Eperkrémes puliszkatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
38g kukoricaliszt136 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
63g eper19 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
75g tej42 kcal
-
11g epres pudingpor43 kcal
Díszítés
-
13g mandula74 kcal
-
3g cukorgyöngy10 kcal
Összesen
679
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
150g kukoricaliszt545 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
250g eper75 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
300g tej168 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
Díszítés
-
50g mandula295 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
2712
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
13.2g tojás17 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
12g kukoricaliszt44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Krém
-
20.1g eper6 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
24.1g tej13 kcal
-
3.6g epres pudingpor14 kcal
Díszítés
-
4g mandula24 kcal
-
0.8g cukorgyöngy3 kcal
Összesen
218
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
679
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 92.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2556 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 801 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 949 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.6 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 355.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 801 micro
Összesen
2712
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
12 dkg cukor
-
15 dkg kukoricaliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
Krém
Díszítés
-
5 dkg mandula
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
Piskóta
- Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliát, és összeforgatjuk a sütőporral vegyített kukoricaliszttel. A masszát a formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük. (Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával.) Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk kihűlni.
- A krém 2/3-át simítsuk a piskóta tetejére és az oldalára, a maradékot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba, és díszítsük ki vele a torta tetejét, majd szórjunk rá cukorgyöngyöt, az oldalára pedig vagdalt mandulát.
Krém
- Az epret kockázzuk fel, szórjuk hozzá a cukrot, adjuk hozzá a citrom levét, és főzzük szószos állagúra. (Ha maradnának nagyobb darabok, villával törjük össze.)
- Öntsük a tálba a tejet, adjuk hozzá a krémport és a kihűlt eperszószt, majd botmixerrel keverjük pár percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4798
- Feltöltés dátuma: 2016. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
A tortakrémek felhasználásával pillanatok alatt finom krémet varázsolhatunk a süteményekbe, tortákba. Többféle ízesítésben kapható, én ma az epres változatot próbáltam ki, azzal a különbséggel, hogy adtam még hozzá eperszószt is. Az alap egy kukoricalisztes, vajas piskóta vaníliával, ami talán még jobban ízlik, mint a sima változat.