r
Nosalty Logó

Eperhab - málnahab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperhab - málnahab
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt megmossuk, és konyhakendőn felitatjuk a rajta maradt vizet.
  2. Félbevágjuk őket, és megszórjuk bőven kristálycukorral + 1 cs vaníliás cukorral (elhagyható), pár órát állni hagyjuk (néha megkavargatjuk).
  3. A tojásfehérjétKEMÉNY habbá mixereljük a kristálycukorral.
  4. Kiszedegetjük a gyümölcsöket saját szirupjukból, és a habhoz adjuk, amittovább mixerelünk, míg újra habossá válik. (a szirupot is elhasználjuk - sütikre, esetleg rögtön hűsítőként)
  5. Aki szereti benne a gyümölcsdarabokat, ízlés szerint darabolhat bele, esetleg apró csokidarabokat is (de jó minőségű legyen, hogy ne olvadjon hamar).
  6. 1 órás hűtés után vagy rögtönfogyasztható piskótakanállal (kanál helyett piskóta), keksszel vagy csak egyszerűen magában kikanalazva.
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19554
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Ez a recept nem túl édes, ezért ha valaki az édesebb habokat kedveli, az ne duplán, hanem triplán adagolja a tojásfehérjékhez való kristálycukrot. Hűtőben állni hagyhatjuk kevés pár órát, de ne másnapig (is), hiszen levet enged a gyümölcs, ami leülhet az aljára. Nálunk sosem maradhatott hűlni, mindig azonnal elfogyott. Lehet tejszínhabot is adni hozzá, (ehez a mennyiséghez kb. 50-80 ml, felverjük keményre, és összekeverjük óvatosan a tojáshabhoz - jómagam ritkán használom, nélküle is NAGYON finom. Megjegyzés: Ha fagyasztott gyümölcsből készítjük, kiolvadása UTÁN, kiszedegetve a kiolvadt léből hintjük kristálycukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen látható kis edénykékből (10X5 cm) kb. 8-9 db lett (azért nem tudok pontosat írni, mert a díszítés idejében már osztottam 1-1 kis csészével, hogy türelmüket enyhítsem a körülöttem rajongó kis lurkóknak).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...