Eperbor krémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Epercsók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
133g eperlé65 kcal
-
67g víz0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
25 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
Összesen
328
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
400g eperlé196 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
76 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
Összesen
985
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
46.5g eperlé23 kcal
-
23.3g víz0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
2.3g melaszos nádcukor9 kcal
-
23.3g habtejszín68 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
Összesen
115
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 116 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
328
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 72.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 656 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 348 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 710 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 696 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
985
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
2 dl víz
-
3 db szegfűszeg
-
2 csipet fahéj
-
2 db tojássárgája
-
2 ek melaszos nádcukor
-
2 dl habtejszín
-
szegfűbors ízlés szerint
Elkészítés
- A bort és a vizet felmelegítjük a fűszerekkel.
- A gőzén kikeverjük a cukros tojássárgákat.
- Apránként felöntjük a forró borral, majd a tejszínnel pár percig rotyogtatjuk.
- Tálalásnál szegfűborssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3338
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Epercsók
95 recept
Szentendrén tavaly ittam először forralt eperbort. Ez a magyar bor létezik száraz és édes változatban is. Nagyon jól érezhető még a szárazban is az eper utóíze. Innen jött az ötlet, miért is ne lehetne borkrémlevest készíteni belőle! A szegfűbors véletlenül jött, viszont nagyon kellemes csalódás lett, mert passzol az édeskés leveshez.