r
Nosalty Logó

Eper-macaron szerelemtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
Eper-macaron szerelemtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    266.9 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 4864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el. Egy lábasban a fehér csokit és kb. 1,5 dl tejszínt elkezdünk melegíteni. Lehet bele tenni egy kikapart vaníliarudat is. Felolvasztjuk a csokit, de vigyázzunk, ne forraljuk fel. Ha összeolvadtak, és kicsit sűrűsödik, levesszük a tűzről, kihűtjük.
  2. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A vége felé beleszórjuk a kristálycukrot, és a feléhez hozzáadjuk az ételfesték (a szín világosodik, ahogy megsül).
  3. A porcukrot hozzákeverjük a mandulaliszthez. És összeforgatjuk a tojáshabbal. Nagyon óvatosan, ne törjön össze.
  4. Egy szilikonos sütőpapírra előre megrajzoljuk a kívánt nagyságú tortakarikát. Én egy 22 cm-es tortaformát használtam. 2 sima és 2 piros tortakarikánk lesz. Sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy nyomózsákból nyomjuk a karikák közepére a masszát, kissé szét fog terülni. Majd hagyjuk őket száradni kb. fél órát. Tegyük a sütőbe 10-15 percre. Ezalatt fel fog jönni, és kicsi talpa lesz.
  5. Ha kész mind a 4 karikánk, teljesen hűtsük ki. Az epret mossuk meg csöpögtessük le. A tortát állítsuk össze. A tejszínes csokis krémet, habosítsuk ki. Osszuk 3 részre, kenjük meg a rétegeket, vágjunk rá epret. Nekem maradt még a tésztából, így lett pár db apró macaron is.
  6. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és díszítsük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5108
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper-macaron szerelemtorta
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Anyuval találtuk ki unokahúgom szülinapjára. A recept alapja egy újságból van, a krém az egyszerűség kedvéért egy csokiganache, fehér csokival. Az epernek szezonja van, így az lett bele a csodálatos gyümölcs, ami a tejszínnel, csokival csodás házasságra kel. :) Málnával, áfonyával szintén jól sikerülhet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...