Eper-macaron szerelemtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
16g mandulaliszt44 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
38g fehér csokoládé202 kcal
-
38g eper11 kcal
Összesen
608
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
125g mandulaliszt354 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
125g tojásfehérje65 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
300g fehér csokoládé1617 kcal
-
300g eper90 kcal
Összesen
4864
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
7.4g mandulaliszt21 kcal
-
14.9g porcukor58 kcal
-
7.4g tojásfehérje4 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
29.8g habtejszín87 kcal
-
17.9g fehér csokoládé96 kcal
-
17.9g eper5 kcal
Összesen
289
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
608
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 266.9 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2745.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 999 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 919 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.8 g
-
Cukor 536 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 687.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1425 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 1397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
4864
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
-
12.5 dkg mandulaliszt
-
25 dkg porcukor
-
125 g tojásfehérje
-
500 ml habtejszín
-
30 dkg fehér csokoládé
-
30 dkg eper
Elkészítés
- Először a krémet készítjük el. Egy lábasban a fehér csokit és kb. 1,5 dl tejszínt elkezdünk melegíteni. Lehet bele tenni egy kikapart vaníliarudat is. Felolvasztjuk a csokit, de vigyázzunk, ne forraljuk fel. Ha összeolvadtak, és kicsit sűrűsödik, levesszük a tűzről, kihűtjük.
- A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A vége felé beleszórjuk a kristálycukrot, és a feléhez hozzáadjuk az ételfesték (a szín világosodik, ahogy megsül).
- A porcukrot hozzákeverjük a mandulaliszthez. És összeforgatjuk a tojáshabbal. Nagyon óvatosan, ne törjön össze.
- Egy szilikonos sütőpapírra előre megrajzoljuk a kívánt nagyságú tortakarikát. Én egy 22 cm-es tortaformát használtam. 2 sima és 2 piros tortakarikánk lesz. Sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy nyomózsákból nyomjuk a karikák közepére a masszát, kissé szét fog terülni. Majd hagyjuk őket száradni kb. fél órát. Tegyük a sütőbe 10-15 percre. Ezalatt fel fog jönni, és kicsi talpa lesz.
- Ha kész mind a 4 karikánk, teljesen hűtsük ki. Az epret mossuk meg csöpögtessük le. A tortát állítsuk össze. A tejszínes csokis krémet, habosítsuk ki. Osszuk 3 részre, kenjük meg a rétegeket, vágjunk rá epret. Nekem maradt még a tésztából, így lett pár db apró macaron is.
- A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és díszítsük a tortát.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5108
- Feltöltés dátuma: 2017. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kultné Szabó Noémi
21 recept
Anyuval találtuk ki unokahúgom szülinapjára. A recept alapja egy újságból van, a krém az egyszerűség kedvéért egy csokiganache, fehér csokival. Az epernek szezonja van, így az lett bele a csodálatos gyümölcs, ami a tejszínnel, csokival csodás házasságra kel. :) Málnával, áfonyával szintén jól sikerülhet. :)