Eper lasagne 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
100g lasagne tészta371 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A töltelékhez
-
125g eper38 kcal
-
125g ricotta188 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
21g lime5 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
1111
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
400g lasagne tészta1484 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A töltelékhez
-
500g eper150 kcal
-
500g ricotta750 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
85g lime21 kcal
-
60g vaníliás cukor232 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
4440
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
22g lasagne tészta82 kcal
-
9.4g napraforgó olaj83 kcal
A töltelékhez
-
27.5g eper8 kcal
-
27.5g ricotta41 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
4.7g lime1 kcal
-
3.3g vaníliás cukor13 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
Összesen
244
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 64.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1078 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 240.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
1111
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.7 g
Zsír
-
Összesen 259.4 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4312.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 1282 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 1713 mg
-
Nátrium 615 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.6 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 962 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 885 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1091 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 859 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
4440
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg lasagne tészta
-
2 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
-
50 dkg eper
-
50 dkg ricotta
-
2 teáskanál zöldbors
-
6 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál porcukor
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A lasagne-lapokat forró, sós vízben kifőzzük, konyharuhára szedjük, és leszárítjuk. Mindegyik lapot kettévágjuk, és így összesen húsz négyzetet kapunk. Közepükön kis, kereszt alakú bemetszést ejtünk, majd a négyzeteket forró olajban világosbarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
- Közben a ricottát, ha nagyon száraz, krémesre keverjük a tejszínnel, ha nem, akkor csak ízesítjük a zöldcitrom levével és a reszelt héjjal, édesítjük a vaníliás cukorral, végül belekeverjük a lecsepegtetett zöldborsot. Ha valaki édesen szereti, tehet hozzá még porcukrot, ha savanykásan, akkor még zöldcitrom-levet.
- Az epreket szeleteljük fel, de hagyjunk néhányat egészben a díszítéshez.
- Egy tányérra teszünk a krémből, erre jön egy négyzet, majd a krém, erre az eperszeletkék, lap, krém, eper - ezt addig ismételjük, amíg adagonként öt lapot fel nem használunk. A tetejére egy kis krém jön, erre díszítésként az egészben hagyott eperszemek. Egyszerűbb variáció: az epret kockákra vágjuk, és elkeverjük a krémben. Díszítéshez itt is adagonként egy szem epret egészben hagyunk.
- Tálaláskor megszórjuk porcukorral és a zöldcitrom reszelt héjával.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3055
- Feltöltés dátuma: 2011. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha létezne desszert-szépségverseny, OZ ezen remekét bizonyára neveznénk; és szerintünk, komoly esélyei lennének a dobogóra! Túl a szépségen, ez az étel újító, finom és gyorsan elkészíthető is!