Eper-joghurt terrine
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A terrinhez
-
3g lapzselatin11 kcal
-
40 kcal
-
10g eperszörp30 kcal
-
88g eper26 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
21g citrom3 kcal
Az eperpüréhez
Összesen
360
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A terrinhez
-
12g lapzselatin42 kcal
-
200g prosecco - habzóbor160 kcal
-
40g eperszörp121 kcal
-
350g eper105 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
85g citrom13 kcal
Az eperpüréhez
Összesen
1445
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A terrinhez
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
12 kcal
-
3g eperszörp9 kcal
-
26.3g eper8 kcal
-
9.4g mascarpone38 kcal
-
22.5g joghurt14 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
6.4g citrom1 kcal
Az eperpüréhez
Összesen
109
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 226.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
360
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 62.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.9 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 904.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
1445
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
A terrinhez
-
6 db lapzselatin
-
200 ml prosecco - habzóbor
-
350 g eper
-
125 g mascarpone
-
300 g joghurt
-
50 g cukor
Az eperpüréhez
Elkészítés
A terrinhez
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Egy hosszúkás sütőformát (kb. 1 ¼ -l, 21 cm hosszú) háztartási fóliával kibélelünk.
- A proseccot elkeverjük a sziruppal.
- 350 g epret megtisztítunk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
- 3 lap zselatint kifacsarunk, felolvasztjuk, és a proseccot hozzáadjuk.
- A szeletekre vágott epernek a felét elrendezzük a forma alján, ráöntjük a prosecco felét, és berakjuk 40 percre a hűtőbe. (A megmaradt proseccot nem hűtjük.)
- A mascarponét elkeverjük a joghurttal, 50 g cukorral, a citromhéjjal és citromlével.
- A megmaradt 3 lap zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, 2 ek krémmel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez.
- Kivesszük a formát a hűtőből, rásimítjuk a mascarponés krémnek a felét. A formát visszatesszük a hűtőbe további 30 percre. (A megmaradt krémet nem hűtjük.)
- Ismét kivesszük a formát a hűtőből, elosztjuk a krémre a szeletelt epreket, majd ráöntjük a maradék proseccot. 40 percre hűtőbe tesszük.
- Ismét kivesszük a hűtőből. A maradék krémet a zselére simítjuk, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
- A megmaradt 150 g epret megmossuk, tisztítjuk, és 1-2 ek cukorral pürésítjük.
- A terrine-t kiborítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk. Szeletekre vágjuk. Tálaljuk az eperpürével.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11132
- Feltöltés dátuma: 2010. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Még egy epres desszert.