r
Nosalty Logó

Eper-joghurt terrine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Eper-joghurt terrine
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A terrinhez

Az eperpüréhez

Elkészítés

A terrinhez

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Egy hosszúkás sütőformát (kb. 1 ¼ -l, 21 cm hosszú) háztartási fóliával kibélelünk.
  2. A proseccot elkeverjük a sziruppal.
  3. 350 g epret megtisztítunk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
  4. 3 lap zselatint kifacsarunk, felolvasztjuk, és a proseccot hozzáadjuk.
  5. A szeletekre vágott epernek a felét elrendezzük a forma alján, ráöntjük a prosecco felét, és berakjuk 40 percre a hűtőbe. (A megmaradt proseccot nem hűtjük.)
  6. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, 50 g cukorral, a citromhéjjal és citromlével.
  7. A megmaradt 3 lap zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, 2 ek krémmel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez.
  8. Kivesszük a formát a hűtőből, rásimítjuk a mascarponés krémnek a felét. A formát visszatesszük a hűtőbe további 30 percre. (A megmaradt krémet nem hűtjük.)
  9. Ismét kivesszük a formát a hűtőből, elosztjuk a krémre a szeletelt epreket, majd ráöntjük a maradék proseccot. 40 percre hűtőbe tesszük.
  10. Ismét kivesszük a hűtőből. A maradék krémet a zselére simítjuk, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  11. A megmaradt 150 g epret megmossuk, tisztítjuk, és 1-2 ek cukorral pürésítjük.
  12. A terrine-t kiborítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk. Szeletekre vágjuk. Tálaljuk az eperpürével.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11132
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még egy epres desszert.

Hozzávalók

A terrinhez

Az eperpüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...