r
Nosalty Logó

Az én Tarte Tartinom habosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Az én Tarte Tartinom habosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1070 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 3209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1070 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1169 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 3209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát, és pihentetjük 10-20 percet a hűtőben.
  2. Meghámozzuk az almát. Lereszeljük, és kevés cukrot felteszünk karamelizálni, és erre tesszük az almát, majd puhára pároljuk. Fahéjjal ízesítjük.
  3. Kivesszük a hűtőből a tésztát, kinyújtjuk.
  4. A tepsibe papírt teszünk, és elsimítjuk rajta az almát.
  5. Ráhelyezzük a tésztát ,széleit benyomkodjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, és még melegen kifordítjuk a tésztát egy nagyobb tepsire.
  8. A tojásfehérjét pici sóval felverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és gőz fölött kemény habbá verjük.
  9. Rásimítjuk a habot a süteményre.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17x26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9225
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Ajánló

Ez fél adag, ha nagyobb a család, dupláját süssék! A tészta finom omlós lesz, és ezt a receptet használom minden pitére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ez a sütemény menet közben alakult ki. Először Tarte Tartint akartam sütni. Aztán a tojásfehérjéből a hab lett, így felhasználtam a tojásfehérjét is. A végeredmény fantasztikus lett! Rég nem ettem ilyen finom pitét. Kevés tészta, finom és omlós, ráadásul sok alma, hab is a tetején, hát ettől többet mit is akarhatnék?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...