r
Nosalty Logó

Emeletes sertésborda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Emeletes sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 994 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 3973 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 994 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13075.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    3247 mg
  • Nátrium
    7747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 3973 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2309 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Elkészítés

A rétegzéshez

  1. Kiklopfoljuk a húsokat nem túl erősen, besózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit állni.
  2. Addig előkészítjük a kolbászt: karikákra vágjuk; a hagymát apró kockákra, a ketchupot és a tejszínt egybekeverjük csipet cukorral, borssal; a sajtot összetörjük vagy lereszeljük.
  3. Egy pataki tálat kivajazunk, erre fektetjük a bacon vagy más szalonnaszeleteket.
  4. Erre jöhet egy adag hús, rá egy adag mártás, hagyma, kolbász, és folytatjuk a rétegezést, amíg ki ne fogyunk az alapanyagokból.
  5. Kb. 200 fokon alufóliával letakarva 40 percet "pároljuk" a sütőben, majd levesszük a fóliát, és 15-20 perc alatt szép színűre pirítjuk tovább ezen a hőfokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4772
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Ajánló

Krumplifánkot szoktunk hozzá csinálni mindig. Isteni vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Édesanyám régi-régi receptje, amit ő is a mamájától tanult.

Hozzávalók

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...