r
Nosalty Logó

Emeletes meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Emeletes meggyes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az 1. réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

Összesen 946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az 1. réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

Összesen 5677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az 1. réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.7 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.6 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 5677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Az 1. réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

Elkészítés

Az 1. réteghez

  1. A csokit a margarinnal és a cukorral összeolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. Hogy ne legyen túl száraz, kevés tejet adunk hozzá. Utána egy tálkába vagy tortaformába nyomkodjuk a tésztát.
  2. A meggyet megfőzzük a cukorral annyi vízben, amennyi ellepi.
  3. A két csomag pudingot a vízben simára keverjük, majd a megfőtt meggyhez adjuk, és sűrűsödésig kevergetjük. Miután kihűlt, a kekszre kenjük.
  4. A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a habbá vert tejszínnel, és a meggyes rétegre simítjuk.
  5. Tálalásig a hűtőben tároljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13838
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Ajánló

Mi reszeltünk rá egy kis étbevonót... Nem rontotta el. ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégi családi szülinapozásra anyuval valami egyszerűt, de finomat akartunk készíteni. Ő az emeletes élvezetre szavazott, én pedig valami gyümölcsöset kívántam, így született meg ez a süti. :) A recept az Emeletes élvezet és a Meggyes csokis álom ötvözete.

Hozzávalók

Az 1. réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...