Emeletes gesztenyés és japán torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz
-
115g tojás144 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
13g víz0 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
A gesztenyéshez
-
42g tej23 kcal
-
21 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
20 kcal
A japán tortához
-
17g marcipán77 kcal
-
17g marcipán77 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A párizsi krémhez
Összesen
1011
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz
-
1375g tojás1730 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
150g víz0 kcal
-
30g sütőpor15 kcal
A gesztenyéshez
-
500g tej280 kcal
-
257 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
45g csokoládédara246 kcal
A japán tortához
-
200g marcipán924 kcal
-
200g marcipán924 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A párizsi krémhez
Összesen
12142
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz
-
31.3g tojás39 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A gesztenyéshez
-
11.4g tej6 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
5.7g margarin41 kcal
-
5.7g gesztenyemassza10 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
-
6 kcal
A japán tortához
-
4.6g marcipán21 kcal
-
4.6g marcipán21 kcal
-
2.3g étcsokoládé12 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A párizsi krémhez
-
5.7g cukor22 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
1.1g csokoládé6 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
275
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1325.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 98.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
1011
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.6 g
Zsír
-
Összesen 563.3 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 185 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 4732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15907.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 516 mg
-
Kálcium 3705 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 687 mg
-
Foszfor 6443 mg
-
Nátrium 4471 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1502.5 g
-
Cukor 990 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1183.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4671 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 992 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 3648 mg
-
Retinol - A vitamin: 4527 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1734 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6226 micro
Összesen
12142
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz
-
25 db tojás
-
25 ek cukor
-
25 evőkanál finomliszt
-
1.5 dl víz
-
2.5 csomag sütőpor
A gesztenyéshez
-
0.5 l tej
-
1.5 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg margarin
-
250 g gesztenyemassza
-
45 g csokoládédara
A japán tortához
-
10 dkg étcsokoládé
A párizsi krémhez
-
25 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
5 dkg csokoládé
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 csepp citromlé
Elkészítés
Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz
- Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az 5 ek.cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 csomag sütőporral összekevert 5 ek.lisztet. Egy papírral kibélelttéglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt megfordítjuk egy konyharuhára pl. és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. Atöbbi tojással ugyanígy járunk el.
- A párizsi krém elkészítése: A cukrot lábasba öntjük, annyi vizet engedünk rá, hogy épp hogy ellepje, s főzni kezdjük. Ne rotyogjon!
- A cukorszirupot készre főzzük, és beletesszük a kakaóport és a csokit, meg a citromlevet.
- Együtt is főzzük még, hogy kissé sűrűbb legyen, majd beletesszük a vajat, hogy beleolvadjon, összekeverjük.
- Egy lapos, széles tálcára vagy tepsibe öntjük, amiben jól el tud terülni, és így hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt (megkeményedett), átszedjük egy magasabb falú tálba, és gépi habverővel habosra keverjük (míg kivilágosodik).
- Az alsó, gesztenyés torta: Az elkészített vajkrémet reszelt gesztenyepürével és az aromával ízesítjük.
- 3 db piskótalapot megtöltünk a krémmel.
- A felső, japán torta: A kétféle marcipánt kinyújtjuk, a fenti vajkrémből egy keveset rózsaszínre festünk az ételfestékkel.
- A másik két piskótalapot félbevágjuk, és megtöltjük a japán tortának a következő sorrendben: piskóta, párizsi krém, piskóta, párizsi krém, piskóta, rózsaszín vajkrém, zöld marcipán, párizsi krém, piskóta, párizsi krém.
- Ezt így a fagyasztóba tesszük egy kis időre, hogy a külső krémréteg megkeményedjen kicsit.
- Az egészet a fehér marcipánnal burkoljuk, és olvasztott csokoládéval (melyet kis olajjal összekevertünk) leöntjük, elkenjük egy erre alkalmas késsel, hogy mindenhol kb. ugyanolyan vastagon legyen rajta a csoki. (Célszerű egy rácsra tenni a tortát előtte, hogy a "felesleges" csoki le tudjon róla folyni.)
- Mikor a csoki megszilárdult, ráhelyezzük a gesztenyés tortára, és ízlés szerint díszítjük.
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23527
- Feltöltés dátuma: 2010. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Becsei Ágnes
100 recept
A kisfiam első és a férjem 27. szülinapjára készítettem ezt el.