r
Nosalty Logó

Emeletes gesztenyés és japán torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Emeletes gesztenyés és japán torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz

A gesztenyéshez

A japán tortához

A párizsi krémhez

Összesen 1011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz

A gesztenyéshez

A japán tortához

A párizsi krémhez

Összesen 12142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz

A gesztenyéshez

A japán tortához

A párizsi krémhez

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 1011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.6 g

Zsír

  • Összesen
    563.3 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    4732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15907.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    516 mg
  • Kálcium
    3705 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    6443 mg
  • Nátrium
    4471 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1502.5 g
  • Cukor
    990 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4671 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    992 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    3648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4527 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1734 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6226 micro
Összesen 12142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz

A gesztenyéshez

A japán tortához

A párizsi krémhez

Elkészítés

Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz

  1. Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az 5 ek.cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 csomag sütőporral összekevert 5 ek.lisztet. Egy papírral kibélelttéglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt megfordítjuk egy konyharuhára pl. és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. Atöbbi tojással ugyanígy járunk el.
  2. A párizsi krém elkészítése: A cukrot lábasba öntjük, annyi vizet engedünk rá, hogy épp hogy ellepje, s főzni kezdjük. Ne rotyogjon!
  3. A cukorszirupot készre főzzük, és beletesszük a kakaóport és a csokit, meg a citromlevet.
  4. Együtt is főzzük még, hogy kissé sűrűbb legyen, majd beletesszük a vajat, hogy beleolvadjon, összekeverjük.
  5. Egy lapos, széles tálcára vagy tepsibe öntjük, amiben jól el tud terülni, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Ha kihűlt (megkeményedett), átszedjük egy magasabb falú tálba, és gépi habverővel habosra keverjük (míg kivilágosodik).
  7. Az alsó, gesztenyés torta: Az elkészített vajkrémet reszelt gesztenyepürével és az aromával ízesítjük.
  8. 3 db piskótalapot megtöltünk a krémmel.
  9. A felső, japán torta: A kétféle marcipánt kinyújtjuk, a fenti vajkrémből egy keveset rózsaszínre festünk az ételfestékkel.
  10. A másik két piskótalapot félbevágjuk, és megtöltjük a japán tortának a következő sorrendben: piskóta, párizsi krém, piskóta, párizsi krém, piskóta, rózsaszín vajkrém, zöld marcipán, párizsi krém, piskóta, párizsi krém.
  11. Ezt így a fagyasztóba tesszük egy kis időre, hogy a külső krémréteg megkeményedjen kicsit.
  12. Az egészet a fehér marcipánnal burkoljuk, és olvasztott csokoládéval (melyet kis olajjal összekevertünk) leöntjük, elkenjük egy erre alkalmas késsel, hogy mindenhol kb. ugyanolyan vastagon legyen rajta a csoki. (Célszerű egy rácsra tenni a tortát előtte, hogy a "felesleges" csoki le tudjon róla folyni.)
  13. Mikor a csoki megszilárdult, ráhelyezzük a gesztenyés tortára, és ízlés szerint díszítjük.
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23527
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Emeletes gesztenyés és japán torta
Becsei Ágnes 100 recept

A kisfiam első és a férjem 27. szülinapjára készítettem ezt el.

Hozzávalók

Az 5 db téglalap alakú 5 tojásos piskótalaphoz

A gesztenyéshez

A japán tortához

A párizsi krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...