r
Nosalty Logó

Elzászi szendvics

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Salamon Csilla
Elzászi szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3397 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10191.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    7167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 2630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük,és 1db megpucolt és felkockázott vöröshagymát dinsztelünk meg rajta.
  2. Megmosott és felaprított savanyú káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk,és lefedve puhára pároljuk.
  3. Maradék hagymát felszeleteljük,és kevés olajon megfonnyasztjuk.
  4. Francia kenyeret 3 részre vágjuk,majd lapjában elfelezzük,és a belsejüket kikaparjuk.
  5. A kivájt alsó részbe párolt káposztát rakunk, sült hagyma felével beterítjük,és a virslit rátesszük. Mustárral megkenjük,többi káposztával befedjük, maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek felső részét ráborítjuk.
  6. Egyenként alufóliába csomagoljuk,és előmelegített sütőben a rácsra tesszük,és 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6452
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elzászi szendvics
Salamon Csilla 1203 recept

Ronda, de finom. :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...