r
Nosalty Logó

Elefántkönnycsepp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Elefántkönnycsepp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.1 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 4178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A 6 tojássárgáját 12 dkg cukorral kikeverjük fehéredésig.
  3. Belekeverjük a kakaót, pudingport és a lisztet, szódabikarbónát.
  4. A tojások fehérjét 1 ek vízzel jó keményre felverjük.
  5. Óvatosan a tésztamasszához keverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük.
  7. Vigyázzunk, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.
  8. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk a tepsiből.
  9. Lehúzzuk a sütőpapírt, és forrón felcsavarjuk, mint a piskótatekercset.
  10. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  11. Krém elkészítése:
  12. 2 dl tejben felfőzünk 2 ek lisztet, egy tojást belekeverünk, és állandóan kevergetve besűrítjük.
  13. Levesszük a tűzről, simára kevergetjük, és kihűtjük.
  14. 20 dkg vajat kikeverünk habosra, és belekeverünk 20 dkg porcukrot.
  15. A besűrített, kihűlt pépet a vajkrémhez keverjük.
  16. A krémet kétfelé osztjuk, felébe vaníliát, másik felébe kakaóport teszünk.
  17. Összeállítás:
  18. A tésztalapot óvatosan kitekerjük.
  19. Először megkenjük a fehér krémmel.
  20. Majd a fehér krémre rákenjük a barnát. Jobban az egyik oldalára.
  21. A barna krémbe tesszük hosszában a banánokat.
  22. Óvatosan feltekerjük, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  23. Utána felszeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 39933
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény lányom középiskolájának "Ki mit tud"-jára készült. Nagyon ízletes, dekoratív, könnyű süti. A zsűri különdíjjal jutalmazta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...