r
Nosalty Logó

Egyszerű vajas keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bodnár Évi
Egyszerű vajas keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 465 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, kézi robotgéppel krémesre keverjük.
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport és a sót, majd fokozatosan a vajas masszához adagoljuk. A tésztát cipóvá formáljuk, folpackba csomagolva a hűtőben fél órát pihentetjük.
  3. Lisztezett felületen 2-3 mm-re kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, papírral bélelt tepsiben, 10-12 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ne süssük túl, mert akkor kemény lesz. Ha megsültek, szedjük le a forró papírról, hogy ne süljön tovább. Ekkor még puha lesz, de ha hűl, eléri a kellő állagot.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 144
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 01.

Ajánló

Vihetjük kirándulásra, csomagolhatjuk az iskolába, de jól esik 1-2 db a reggeli kávéhoz is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű vajas keksz
Bodnár Évi 27 recept

Ebből az adagból 2 tepsivel lett. A keksz nem ropogós, a linzerhez hasonló állaga van. Fémdobozban, csavaros üvegben sokáig eláll. Tetszés szerint díszíthetjük. Pl. a kisült formák felét belemárthatjuk olvasztott ét-vagy fehér csokiba. A mártott részt megszórhatjuk gyöngycukrokkal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...