r
Nosalty Logó

Egyszerű szőlős sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Egyszerű szőlős sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a pudinghoz

Tetejére

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a pudinghoz

Tetejére

Összesen 2771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a pudinghoz

Tetejére

Összesen 119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4466.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1765 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 2771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a pudinghoz

Tetejére

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük.
  4. Végül hozzáadjuk a tojások felvert habját. Óvatosan összeforgatva keverjük el fakanállal. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  5. 30x30 cm-es tepsiben sütöm, így vékony piskótát kapok.

Hozzávalók a pudinghoz

  1. A tasakon leírt módon megfőzzük a pudingporokat a tejjel és a cukorral.
  2. A kissé meghűlt pudingot rákanalazzuk a piskótára.

Tetejére

  1. A szőlő szemeket félbevágjuk, szükség esetén kimagozzuk. Lefele fordítva rakjuk a megdermedt pudingra.
  2. A tortazselét megfőzzük a vízzel, a cukorral, kicsit forraljuk.
  3. Széles szilikonos ecsettel megkenjük a gyümölcsök tetejét. Így szép fényes lesz, nem szárad ki, és nem "úszik" a zselében.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 38049
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel készíthető!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű szőlős sütemény
Nyuszikutya 51 recept

Mint a neve is elárulja, ez egy roppant egyszerű sütemény. Kezdő sütemény sütőknek is bátran ajánlom! Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Így nagy tepsiben sütve, sok pudinggal sokkal kiadósabb lett. Bármilyen gyümölccsel készíthető, nekünk ez az összeállítás ízlik a legjobban.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a pudinghoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...