Egyszerű szilvás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
16g margarin112 kcal
-
16g cukor60 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g tej2 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g szilva27 kcal
A szóráshoz
Összesen
330
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
330
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 118.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2729.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 621 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.8 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 565.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 1192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1656 micro
-
β-crypt 178 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1109 micro
Összesen
2652
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük.
- A vajat a cukorral habosra keverjük.
- A tojásokat egyenként hozzákeverjük.
- Beletesszük a sütőport, a vaníliás cukrot, a sót, a tejet és a lisztet, majd összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
- A szilvákat megmegmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, két- vagy négyfelé vágjuk, és beborítjuk vele a tészta tetejét.
- Tűpróbáig sütjük.
- Ha megsült, fahéjas porcukorral behintjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 117413
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.
Ajánló
Tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez a süti bármilyen gyümölccsel finom: szilva, alma, erdei gyümölcs...