r
Nosalty Logó

Egyszerű szilvás piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Egyszerű szilvás piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

Összesen 4231 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5257.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.5 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 4231 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 252 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

Elkészítés

A piskótához

  1. A cukrot és vaníliás cukrot egy tálba tesszük, majd belereszeljük a citrom héját. A kezünkkel elmasszírozzuk, míg aromás nem lesz a keverék. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és egy kézi habverővel alaposan kihabosítjuk 1-2 perc alatt.
  2. A tojásos alaphoz hozzácsorgatjuk az olajat, majd, ha felvette a massza, hozzáadjuk a tejfölt is. Egy alapos elkeverés után beleszitáljuk a lisztet, sütőport és sót. Összedolgozzuk a masszát, ha túl száraz lenne, adjunk hozzá kevés tejet vagy tejfölt.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes tepsit, majd elegyengetjük benne a masszánkat. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egyenletesen elszórjuk a piskóta tetején, majd a süteményt betoljuk a sütőbe.
  4. A piskótát nagyjából 50 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a teteje és a tűpróba is tiszta eredményt hoz. Ekkor kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.
  5. Ha kihűlt, kivesszük a tepsiből, szeleteljük és megszórjuk fahéjas porcukorral, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1189
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 03.

Receptkategóriák

Egyszerű szilvás piskóta
Lakos Benedek 394 recept

Magas, mégsem tömör, masszív, mégsem fullasztó: ez az egyszerű és gyors szilvás piskóta tényleg egy kész főnyeremény. Tésztája tejföltől lesz karakteres ízű és gazdag állagú, amelyben szinte dzsemesre olvadnak az édes szilvakockák. Egy alapos fahéjas-porcukros szórással lesz az igazi!

Hozzávalók

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...