r
Nosalty Logó

Egyszerű spenótos-ricottás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Egyszerű spenótos-ricottás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 2062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    1873 micro
Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    778 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    6797 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    11238 micro
Összesen 2062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát gyúrjuk össze: halmozzuk a lisztet egy munkafelületre, készítsünk a közepébe egy krátert, ide üssük a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és egy kanál vizet, ha szükséges, jól dolgozzuk össze, és egy gombócba formázva hagyjuk pihenni legalább 30 percet.
  2. Közben készítsük el a tölteléket. Egy serpenyőben 1 ek olívaolajon pirítsuk meg a kockázott hagymát, dobjuk rá a spenótot, fonnyasszuk, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendiót is reszelhetünk rá. Majd a ricottával keverjük el. Ekkor lekapcsolhatjuk alatta a lángot, a meleg serpenyőben a plusz nedvesség elpárolog, így szárazabb lesz a töltelék, nem áztatja szét a tésztát.
  3. A tésztát pihentetés után, több részletben nyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtsuk téglalapokra vagy egyben nyújtófával egy nagy téglalapra. A tésztát szúrjuk ki ravioli készítővel, a megmaradt részeket gyúrjuk, nyújtsuk, és szúrjuk ki újból. A tésztakorongok egyik felére, egymástól kellő távolságra, tegyünk 1-1 kanálnyi összegyurmázott tölteléket, majd hajtsuk rájuk a másik oldalukat, és a töltelék körül nyomkodjuk rá a felső réteget.
  4. A töltött tésztákat halványan lisztezett tálcán sorakoztassuk egymás mellé. Több adagban, forrásban lévő, sós vízben főzzük ki őket, de csak akkor, ha már kész a szósz!
  5. Egy nagy serpenyőben két-három lögyböletnyi - szóval bő - olívaolajon pirítsuk hirtelen a negyedelt koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Ide a serpenyőbe, a forró paradicsomra szedjük ki a kifőtt raviolikat, szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, forgassuk össze, és szedjük adagokba tányérokra azonnal. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4420
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 26.

Ajánló

A tészták között a könnyebbek közé sorolhatjuk, ha kibírjuk, és nem eszünk túl sokat belőle. Ebédre, vacsorára nagyszerű!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spenótos-ricottás töltelék sok olasz tésztában bizonyított már, ebben a ravioliban is nagyszerű. A könnyű, pillanatok alatt összedobható, friss paradicsomos szósz pedig teljesen üdévé varázsolja.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...