Egyszerű spenótos-ricottás ravioli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
17g spenót3 kcal
-
42g ricotta63 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A szószhoz
-
57g koktélparadicsom10 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A szószhoz
-
340g koktélparadicsom61 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
2062
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
23.8g finomliszt87 kcal
-
13.1g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
7.9g spenót1 kcal
-
19.8g ricotta30 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A szószhoz
-
27g koktélparadicsom5 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
Összesen
164
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 129.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 1133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1458 micro
-
Lut-zea 1873 micro
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 74.3 g
Zsír
-
Összesen 75.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2931.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 788 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1140 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 778 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 767 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 544 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 343 micro
-
β-karotin 6797 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 8748 micro
-
Lut-zea 11238 micro
Összesen
2062
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 540 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 695 micro
-
Lut-zea 892 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
3 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
A szószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
A tésztához
- Először a tésztát gyúrjuk össze: halmozzuk a lisztet egy munkafelületre, készítsünk a közepébe egy krátert, ide üssük a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és egy kanál vizet, ha szükséges, jól dolgozzuk össze, és egy gombócba formázva hagyjuk pihenni legalább 30 percet.
- Közben készítsük el a tölteléket. Egy serpenyőben 1 ek olívaolajon pirítsuk meg a kockázott hagymát, dobjuk rá a spenótot, fonnyasszuk, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendiót is reszelhetünk rá. Majd a ricottával keverjük el. Ekkor lekapcsolhatjuk alatta a lángot, a meleg serpenyőben a plusz nedvesség elpárolog, így szárazabb lesz a töltelék, nem áztatja szét a tésztát.
- A tésztát pihentetés után, több részletben nyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtsuk téglalapokra vagy egyben nyújtófával egy nagy téglalapra. A tésztát szúrjuk ki ravioli készítővel, a megmaradt részeket gyúrjuk, nyújtsuk, és szúrjuk ki újból. A tésztakorongok egyik felére, egymástól kellő távolságra, tegyünk 1-1 kanálnyi összegyurmázott tölteléket, majd hajtsuk rájuk a másik oldalukat, és a töltelék körül nyomkodjuk rá a felső réteget.
- A töltött tésztákat halványan lisztezett tálcán sorakoztassuk egymás mellé. Több adagban, forrásban lévő, sós vízben főzzük ki őket, de csak akkor, ha már kész a szósz!
- Egy nagy serpenyőben két-három lögyböletnyi - szóval bő - olívaolajon pirítsuk hirtelen a negyedelt koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk.
- Ide a serpenyőbe, a forró paradicsomra szedjük ki a kifőtt raviolikat, szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, forgassuk össze, és szedjük adagokba tányérokra azonnal. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 4420
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 26.
Ajánló
A tészták között a könnyebbek közé sorolhatjuk, ha kibírjuk, és nem eszünk túl sokat belőle. Ebédre, vacsorára nagyszerű!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A spenótos-ricottás töltelék sok olasz tésztában bizonyított már, ebben a ravioliban is nagyszerű. A könnyű, pillanatok alatt összedobható, friss paradicsomos szósz pedig teljesen üdévé varázsolja.