r
Nosalty Logó

Egyszerű sajtos rúd Zoly konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű sajtos rúd Zoly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4799 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    307.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7790.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    2495 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3047 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2906 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1662 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 4799 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: Kimérjük a liszteket egy tálba. Hozzáadjuk a tojás 2 db sárgáját (a fehérjét félrerakjuk), a sütőport, a tejfölt, a margarint, és a sót. Aki akar, a sajtból is tehet a tésztába.
  2. Formázás: Összegyúrjuk, és ha még ragad, akkor tehetünk hozzá lisztet (én réteslisztet használtam). Kettőbe vágjuk, külön kinyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk a sajttal. Rátesszük a kiolajozott tepsire, és rudakra vágjuk fel. Ezt a másik darabbal is meg kell csinálni, így két tepsi lesz.
  3. Sütés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, berakjuk a rudakat, kb 15-20 perc alatt megsül. Akkor van kész, ha nekünk megfelelő pirosra sült. Van, aki nem szereti, ha ropogós, van, aki jól sültre szereti. Jó sütést, jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32573
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit a feleségem hozta egy ismerősétől, amit azonnal meg is csináltunk. Elsőre csak egy adagot készítettünk, de azok nem voltak elég ropogósak, ezért lett két adag ugyanannyi tésztából, és ez jobban ízlett a családnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...