r
Nosalty Logó

Egyszerű ribizlis-kókuszos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillakonyha
Egyszerű ribizlis-kókuszos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 448 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3073.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 2690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük az egész tojást.
  2. Az összedarabolt étcsokit is hozzáadjuk.
  3. A többi száraz hozzávalót összekeverjük, és a vajas masszához adjuk. Nem kell sokat kevergetni.
  4. Ha összeállt a tészta, lefedve fél-egy órát pihentetjük.
  5. Eközben előkészítünk 2 gáztepsit, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  6. Jó diónyi gombócokat formázunk, a tepsibe kissé lelapítva rakjuk őket, bőven hagyunk helyet a kekszeknek, mert elterülnek sütés közben.
  7. Ribizlivel megrakjuk a tetejét ízlés szerinti mennyiségben. Kissé belenyomkodjuk a ribizliket a tésztába.
  8. Légkeveréses programon kb. 15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kissé hűlni. Nekem 22 darab lett belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2790
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 02.

Ajánló

Teához, kávéhoz, barátnői csevejhez,  ajándékba - jól csomagolható-. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű ribizlis-kókuszos keksz
Lillakonyha 3 recept

Nagy kedvenc ez a keksz, rengetegféleképpen variálható. Kezdő szakácsok is nyugodtan próbálják ki, biztos lesz a siker. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...